Imeli so zlato in denar, ostali brez vsega

Med 19. 8. in 20. 8. je v Globočdolu v okolici Novega mesta (občina Mirna Peč) nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in zlat nakit. Lastniki ocenjujejo škodo na okoli 10.000 evrov.

V okolici Metlike pa je v noči na 17. 8. nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil motorno žago. Lastnika je oškodoval za 200 evrov.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Novomeški policisti so bili 19. 8. zvečer obveščeni o prometni nesreči na cesti med Novim mestom  in  Mirno Pečjo, kjer naj bi se prevrnil osebni avtomobil, voznik pa je kraj zapustil. Policisti so povzročitelja nesreče izsledili  in  mu  odredili preizkus alkoholiziranosti. 21-letni voznik, ki nima  veljavnega  vozniškega  dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,87 miligramov alkohola.

Požig v naselju Vejar pri Trebnjem

Trebanjski policisti so bili 18. 8. v večernih urah obveščeni o požaru dveh bivalnih zabojnikov v naselju v okolici Trebnjega. Požar so gasilci omejili in pogasili.  V času požara v zabojnikih ni bilo nikogar, nastalo pa je za okoli 5000 evrov premoženjske škode. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila  in  nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja  požiga.  Po  zaključeni  preiskavi  bodo  z ugotovitvami seznanili
pristojno tožilstvo.

Posredovali v 168 nujnih primerih in prejeli 598 klicev

S Policijske uprave Novo  mesto so še sporočili, da so minuli konec tedna posredovali v 168 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 598 klicev. Obravnavali so tri prometne
nesreče, v katerih so se  udeleženci lažje poškodovali, in 15 prometnih nesreč, v katerih  je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestnoprometnih predpisov, ki  niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj   in  pridržali  voznika,  ki  je  vozil  pod  vplivom alkohola.
Posredovali so zaradi 43 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.  S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, nesreče pri delu in požarov.