“Ima morebiti Uroš Slak vgrajen čip, da skuša na vsak način k vsaki veliki svinjariji vlade nalepiti še na SDS?”

Jože Tanko (vir: arhiv)

“Uroš Slak iz PopTV-ja, kaj ima SDS s tem, če je svinjarijo z nakupom razpadajoče stavbe za sodno palačo storila ministrica Dominika Švarc Pipan iz SD-ja?

Pravno je projekt kriminalno dragega nakupa zašpinila Nina Zidar (Klemenčič), ministrica pa je poskrbela, da je bilo vse, vladna potrditev nakupa in plačilo, realizirano v enem dnevu.

Ima morebiti Uroš Slak vgrajen čip, da skuša na vsak način k vsaki veliki svinjariji vlade nalepiti še na SDS?”

Tako je na družbenih omrežjih zapisal ribniški poslanec Jože Tanko. 

Zapis se nanaša na sinočnjo večerno oddajo pod vodstvom Uroša Slaka, kjer je kot gost nastopil poslanec Dejan Kaloh. Ta je povedal, da so v času draginje in varčevalnih ukrepov takšne v nebo vpijoče zadeve, kot je preplačan nakup stavbe na Litijski cesti 51 v Ljubljani (preplačano za okoli 6 milijonov evrov), v posmeh slovenskim državljanom, ki se borijo za vsakdanji kruh. Ob ministrih, ki so že leteli, ta primer dodatno zmanjšuje kredibilnost te vlade, je dejal Kaloh. Slak pa je ravnal tako, kot je to v vprašanju zapisal Jože Tako.

O računalnikih, ki jih ni

Slovenijo pretresa še druga afera, to je nakup 13 tisoč računalnikov, za katere zdaj ministrica za digitalno preobrazbo ne želi razkriti lokacije, kje so ti shranjeni. Menda zaradi varnosti. Jože Tanko pa je na X o tem zapisal:

“Ve se, kje so kasarne, kje je shranjena ali parkirana vojaška oprema in orožje, ne sme pa se vedeti, kje so parkirani zastareli računalniki, ki jih je nabavila ministrica Emilija Stojmenova Duh iz Svobode. So morda že del mednarodne pomoči Slovenije tretjim državam?”

A. L.