Ikea v Ljubljani odprla svoja vrata

Ikea v Ljubljani

Ikea je v Ljubljani tudi uradno odprla svoja vrata. Odprtje so pospremili z manjšo slovesnostjo, na kateri je vodja trgovine Cas Lachaert kupce povabil v “eno Ikeinih najbolj trajnostno naravnanih trgovin”. Temeljni kamen so položili pred poldrugim letom.

Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja okužb so v Ikei uvedli poseben režim obiska trgovine. Prve tedne si bodo morali kupci termin nakupovanja rezervirati na spletu. Rezervacija je brezplačna.

Zaposlene enkrat tedensko testirajo, upoštevajo pa tudi vse zaščitne ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.

Ljubljanska poslovalnica je prva Ikeina v Sloveniji, peta na tržišču jugovzhodne Evrope in ena od več kot 450 trgovin po vsem svetu. Meri več kot 31.000 kvadratnih metrov, od tega približno 22.000 kvadratnih metrov nakupovalnih površin. V ponudbi je okoli 9500 izdelkov.

V trgovini bo naenkrat lahko 700 ljudi, računajo pa, da se bodo kupci v njej zadržali okoli dve uri. Ko se bodo okoliščine normalizirale, v ljubljanski trgovini pričakujejo okoli dva milijona obiska letno.

Kupci bodo lahko izdelke kupili v trgovini, jih naročili prek spleta, vključno z dostavo, lahko jih bodo prevzeli sami. Poleg Ljubljane so prevzemno točko za zdaj vzpostavili tudi v Mariboru.

M. D.