Huje poškodovan kolesar, veseljaka odpeljali na hladno

Policisti Policijske postaje Šentjernej so bili včeraj nekaj po 21. uri obveščeni o prometni nesreči na cesti v Starem Sejmišču. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi 20-letna voznica osebnega avtomobila vozila po lokalni cesti, ko je iz nasprotne smeri pripeljal otrok na kolesu.

Voznica je v izogib trčenju zapeljala s ceste, otrok pa je padel in se huje poškodoval. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Kršitelja pridržali

Okoli 23. ure pa so novomeške policiste poklicali na pomoč iz lokala v Novem mestu, kjer naj bi se nahajalo več pijanih kršiteljev, ki so kršili javni red in mir. Tudi po prihodu policistov se kršitelji niso pomirili in niso upoštevali ukazov policistov. Eden od njih je udaril gosta lokala, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v
prostore za pridržanje.

Zaradi prepiranja, pretepanja, nedostojnega vedenja in neupoštevanja ukazov mu bodo izdali plačilni nalog. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin in bodo po zaključenem postopku zaradi kršitev izdali plačilne naloge tudi ostalim kršiteljem, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

C. R.