Hudo poškodovan motorist, več vlomov in tatvin

Policisti so bili v petek, 15. junija, nekaj pred 18. uro obveščeni o prometni nesreči na cesti med Škocjanom in Zburami. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 51-letni motorist zaradi vožnje po levi strani vozišča v ovinku trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 73-letni voznik.

Motorist je po trčenju padel in se hudo poškodoval. Policisti mu bodo po zaključenem postopku zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine

V kraju Grm na območju Trebnjega je med 14. 6. in 15. 6. nekdo vlomil v prostore  podjetja in odtujil dva varilna aparata. Škode je za okoli 1500 evrov.

Novem mestu je med 14. 6. in 15. 6. neznanec vlomil v več garaž ob stanovanjskem bloku. Odtujil ni ničesar, z vlomi pa je lastnike oškodoval za 300 evrov.

Zalogu pri Škocjanu je  v noči na 17. 6. nekdo skozi odklenjena vrata vstopil  v  stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Lastnike, ki jih v tem času ni bilo doma, je oškodoval za 2000 evrov.

Med 16.  6. in  17.  6. je v kraju Dolnja Težka Voda neznanec skozi okno vlomil v poslovne prostore in odtujil sef in prenosno blagajno z denarjem. Lastnika je oškodoval za 5000 evrov.

M. D.