Grdo so se lotili voditeljice Erike Žnidaršič

Erika Žnidaršič

Voditeljica Tarče Erika Žnidaršič si je po nekaterih oddajah, v katerih so razkrivali nepotizem stranke Gibanje Svobode in njene povezave z medijsko-smetarskim tajkunom Martinom Odlazkom, prislužila bes medijev, ki jih obvladujeta stranka Roberta Goloba in Odlazek.

 

Med drugim so se lotili voditeljičine družine. Najprej je Odlazkov tednik Reporter problematiziral, da je podjetje Košček, ki je v lasti očeta Žnidaršičeve, na razpisu javne agencije SPIRIT Slovenija prejelo 99.750 evrov za projekt promocije svoje blagovne znamke v tujini. Nato je zgodbo čez nekaj tednov znova ponovil še Odlazkov Svet24.

“Razlog za današnji ponoven poskus diskreditacije mene osebno prek moje družine je nocojšnja oddaja Tarča. Naročeni članki v medijih pod vplivom največje vladne stranke so po mojem mnenju obupan poskus ustavitve kritičnega novinarstva,” se je na Facebooku na nov poskus diskreditacije odzvala Žnidaršičeva.

“Naj ob tem še dodam, da je pri sredstvih, ki jih je prejelo majhno družinsko podjetje mojega očeta, vse zakonito, transparentno in preverjeno s strani pristojnih organov. Strinjam se, da je treba vsak prejeti javni evro natančno nadzirati. Namen članka pa ni bil to, ampak izključno moja diskreditacija. Verjamem, da večina ljudi to opazi,” je zapisala.

Odlazkovi mediji sicer postajajo nekakšno odlagališče kadrov Gibanja Svobode. Tako je kandidat Gibanja Svobode za evropskega komisarja Tomaž Vesel direktor podjetja Eurofit, ki je lastnik Dolenjskega lista, in prokurist Salomona, ki je lastnik ali solastnik številnih medijev: Radia 1, Večera, Mladine in mnogih drugih. Eurofit je v lasti družine Martina Odlazka in tudi Salomon je nekoč bil, danes pa naj bi ga Odlazek obvladoval preko povezanih oseb. Odlazek je v podjetju tudi sam zaposlen. V Salomonu se je našlo tudi mesto za nekdanjo generalno sekretarko Svobode Vesno Vukovič. Sprega Gibanja Svobode in Odlazka je tako precej očitna.

A. V.