Gradnja bloka Čardak v Črnomlju poteka po planu, največji kupec stanovanj je Stanovanjski sklad RS

Gradnja stanovanjskega bloka na Čardaku v Črnomlju (foto: Stanovanjski sklad RS)

V Črnomlju se pospešeno gradi stanovanjski blok Čardak. To bo sodoben, energetsko napreden objekt v mirni soseski in neposredni bližini doma starejših občanov. Skupno bo v objektu 49 stanovanj, njihova velikost pa se giblje med 40 in 75 kvadratnimi metri, razen v terasni etaži, kjer so nadstandardna stanovanja večjih površin.

Stanovanjski sklad RS je največji kupec, saj je že odkupil 30 stanovanjskih enot v treh etažah. Ta stanovanja bodo najemniška.

Preostalih 19 stanovanj je namenjenih trgu. V nizkem in visokem pritličju bodo oskrbovana stanovanja, v terasni etaži pa nadstandardna. Lokacija je odlično izhodišče za sprehode in športne aktivnosti v naravi, hitro dostopna pa je tudi mestna obvoznica.

Dela potekajo v skladu z zastavljenim terminskim planom in bodo dokončana do konca avgusta, vselitev pa bo možna v zadnji četrtini leta, so sporočili s Stanovanjskega sklada RS.

Stanovanjski sklad RS je sicer poleg lastnih investicij prek Javnega poziva za nakup v Sloveniji lani pridobil 91 novih najemnih stanovanj, do konca letošnjega leta pa jih bo še 241. S tem uresničuje cilje nacionalne stanovanjske politike na področju večanja stanovanjske mobilnost prebivalstva, omogočanja lažje dostopnosti do stanovanj ter ustvarjanja uravnotežene ponudbe kakovostnih in funkcionalnih stanovanj.

Gradnja stanovanjskega bloka na Čardaku v Črnomlju (foto: Stanovanjski sklad RS)

M. D.