Gorelo v Dobruški vasi in na Potovem vrhu

Slika je simbolična.

Konec minulega tedna je zagorelo v Dobruški vasi in na območju Potovega vrha pri Novem mestu. Skupno je nastalo za 40.000 evrov škode.

 

O požaru v skladiščnih prostorih v Dobruški vasi smo bili policisti in gasilci obveščeni v petek, nekaj po 19. uri. Zagorelo je v skladiščnem zabojniku, ogenj pa se je nato razširil na del ostrešja. Požar so gasilci omejili in pogasili, nastalo pa je za okoli 20.000 evrov premoženjske škode.

Policisti so opravili ogled požarišča in po prvih ugotovitvah je vzrok za nastanek požara kratek stik v elektro-omarici. Okoliščine še preverjajo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

V soboto popoldne so bili gasilci in policisti obveščeni, da je na območju Potovega vrha prišlo do požara. Zagorele so bale sena, ogenj pa se je razširil na lesen objekt za spravilo sena, kjer so bili tudi kmetijski pripomočki.

Gasilci so požar omejili in pogasili, po oceni oškodovanca je nastalo za okoli 20.000 evrov škode. Policisti in kriminalisti so opravili ogled požarišča in zavarovali najdene sledi. Nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem okoliščin in vzroka za nastanek požara. O ugotovitvah bodo seznanili Okrožno državno tožilstvo Novo mesto.

A. V.