Gorel bivalni vikend v Šmiklavžu nad Pangrč Grmom

Fotografija je simbolična. (vir: PGD Dolž, arhiv)

Poročali smo že, da je sinoči, ob 18.34, v Šmiklavžu (občina Novo mesto), gorela bivalna zidanica. Požar so pogasili gasilci GRC Novo mesto, PGD Dolž in Stopiče, v objektu naj bi našli 60-letnega moškega, ki naj bi v vikendu živel zadnji dve leti, en gasilec se je pri gašenju poškodoval.

Gasilci PGD Dolž pa so objavili še nekaj več podrobnosti. Gorel je vikend v Šmiklavžu nad vasjo Pangrč Grm.

Na fizično in psihično zahtevni intervenciji je posredovalo 9 gasilcev iz PGD Dolž, 5 gasilcev iz Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto in 7 gasilcev iz PGD Stopiče.

Ob prihodu na mesto dogodka je bil požar polno razvit in je zajemal en del objekta, grajenega kot dvojček.

Gasilci so pogasili požar na in v objektu, iznesli preminulo osebo, iznesli plinsko jeklenko, ki je predstavljala nevarnost za gasilce, delno očistili pogorišče, nudili tehnično pomoč Policiji in zagotavljali požarno stražo do vzpostavitve varnih razmer.

Gasilec je bil lažje poškodovan, oskrbeli so ga v Urgentnem centru Novo mesto. Objavili so tudi več fotografij.

Sporočilo Policije

S Policijske uprave Novo mesto pa so naknadno sporočili, da so gasilci v gorečem vikendu našli zoglenelo truplo. Zaradi zoglenelosti vizualna prepoznava na kraju ni bila mogoča. Odrejena je bila sanitarna obdukcija.

Prve ugotovitve ne kažejo na sumljive okoliščine oziroma da bi bilo posredi kaznivo dejanje. Nadaljuje se postopek ugotavljanja identitete trupla – ker vizualna prepoznava ni mogoča, bodo identiteto potrdili s pomočjo DNK.

Po prvih ocenah je požar povzročil za okoli 50.000 evrov škode na objektu.

Foto: PGD Dolž

M. D.