Golobova vlada meni, da so Slovenci trpeli samo zaradi fašizma in nacizma

Tako so se vodilni v SD pred časom poklonili enemu od vodilnih slovenskih komustov Borisu Kidriču, ki mu mnogi pripisujejo krivdo za množične povojne poboje.

V Evropski uniji smo včeraj obeleževali evropski dan spomina na žrtve totalitarnih režimov, ki ga je kot dan spomina določil Evropski parlament. Omenjenega dne se je spomnila tudi vlada Roberta Goloba, ki pa je očitno prepričana, da so Slovenci trpeli samo pod fašizmom in nacizmom, ne pa tudi pod komunizmom.

 

Ob omenjenem dnevu se je namreč vlada oglasila na družbenem omrežju X (nekdanji Twitter), ob tem pa zapisala: “Države članice EU danes obeležujemo evropski dan spomina na žrtve vseh totalitarnih režimov, ki ga je leta 2009 določil Evropski parlament. Obsojamo vse zločine proti človečnosti in sočustvujemo s svojci žrtev. Slovenski narod je še posebej trpel zaradi fašizma in nacizma.”

Vlada je torej v svojem zapisu “pozabila” omeniti komunizem, ki je v Sloveniji od druge svetovne vojne pa vse do osamosvojitve zakrivil veliko število žrtev. Komunistična partija je namreč takoj po po drugi svetovni vojni najprej pobila več deset tisoč nasprotnikov, zaplenila vse večje premoženje zasebnikom in uvedla diktaturo. Skorajda neprodušno je zaprla državo in s pomočjo politične policije nadzirala življenje in mišljenje ljudi. Kdor se je uprl, je bil bolj ali manj izločen iz družbe, mnogi so bili likvidirani. Življenjski standard ljudi je nazadoval, kritika ni bila dovoljena.

Za uradno naslednico komunistične partije v Sloveniji se šteje stranka SD, ki sestavlja tudi vlado. Tudi to pojasni zapis vlade ob evropskem dnevu spomina na žrtve totalitarnih režimov. Pojasni tudi, zakaj je trenutna vlada v parlamentu nasprotovala resoluciji, s katero bi tudi Slovenija po zgledu drugih evropskih držav obsodila totalitarne režime.

A. V.