“Golob napačno ocenil, da je dovolj, da vlada z revanšizmom proti politiki nekdanjega premierja”

“Robert Golob je napačno ocenil, da je dovolj, da vlada z revanšizmom proti politiki nekdanjega premierja. To ni dovolj, nejanšizem ni odgovor na potrebe naše države, potrebujemo neko konstruktivno politiko, ta vlada je pa ta hip še ni sposobna dostaviti,” je v pogovorni oddaji na Radiu Slovenija dejal bivši predsednik države Borut Pahor.

 

Pahor kot problem aktualne vlade izpostavlja, “da nima projektov, ki bi ta hip pomagali Sloveniji, da napreduje”.

Po njegovih besedah bi bilo “verjetno pošteno s strani predsednika vlade in koalicije, da se usedejo in zelo tovariško, če želite, ne samo politično, pomenijo, ali in koliko lahko še dajo Sloveniji, da smejo vzbujati neko pričakovanje do njih”.

Glede zapletov pri glasovanju v DZ je dejal, da bi moral biti DZ zelo previden z ugotovitvijo, da je šlo za tehnično napako, saj se mu lahko to v prihodnosti maščuje. “Kajti jutri se lahko dvigne nekdo in bo rekel ‘tehnična napaka je na moji napravi’.” Kot predsednik državnega zbora v času prenove glasovalnega sistema v DZ je izpostavil, da je tisti, ki na koncu lahko izda licenčno mnenje o tem, da je šlo za napako, proizvajalec: “Dvomim, da bo proizvajalec priznal, da je šlo za tehnično napako, če bo tako, pa se lahko zgodijo potem v nadaljevanju postopka zlorabe.”

“Mislim, da bi bilo pametneje z vidika vodenja državnega zbora, če bi rekli, da je verjetno šlo za človeško napako in se opravičili,” meni Pahor.

A. V.