Golob naj bi se začel zavedati, da ne bo mogel večno skrivati svojih transakcij

Iz ožjih krogov blizu predsednika vlade Roberta Goloba je slišati, da se je tudi Golob začel zavedati, da kot politik ne bo mogel večno skrivati ali braniti svojih preteklih, spornih finančnih transakcij, “zato zdaj govori, da so ga z nagovarjanjem, naj vstopi v politiko, preslepili, poroča Pozareport.

 

Po poročanju portala je namreč Golob leta 2011, ko je bil direktor in manjšinski solastnik družbe IGES (IG energetski sistem d. o. o.), predhodnice GEN-I, od Gorenja dobil kredit v skupni vrednosti 300.000 evrov, ki jih je najverjetneje porabil za nakup oziroma povečanje svojega deleža v tem podjetju. Golob slednje sicer zanika s zelo skopimi pojasnili.

Zaenkrat se, kot navaja portal, Golob brani podobno, kot med razkrivanjem spornih balkanskih poslov GEN-I, to je s “preverjenim” piarovskim konceptom: sprenevedanjem ter izogibanjem odgovorov na novinarska vprašanja, z molkom večinskih medijev in z angažiranjem tako imenovanih “kletnih trolov”, ki avtorje teh novinarskih razkritij po družbenih omrežjih silovito žaljivo napadajo, navaja portal.

A. V.