Golob in Gabrova kupovala vilo Milana M. Cvikla

Predsednik vlade Robert Golob in Tina Gaber sta skušala od Milana M. Cvikla in njegove nekdanje žene Jerce Legan najeti, pozneje pa odkupiti vilo, ki jo nekdanja zakonca prodajata po ločitvi. Do dogovora ni prišlo, saj naj bi kupca ocenila, da vila nosi preveč “osebne bolečine”, poroča portal Požareport.

 

Kot poroča portal, je 12. junija 2023 nepremičninski agent ljubljanske agencije Stoja poklical Cvikla, viceguvernerja Banke Slovenije, da ima stranko, ki se resno zanima za najem in poznejši odkup vile Jere pod Ljubljanskim gradom. Kmalu zatem so se pred vrati vile z vladnimi avtomobili pojavili Robert Golob, njegov sin Lan, Tina Gaber in njena osebna asistentka.

Nato so začeli pogajanja za vilo, ki jo Cvikl in Leganova cenita na štiri milijone. Cvikl je sprva zahteval 6000 evrov mesečne najemnine, vendar plačilo za eno leto vnaprej, nato pa je ceno znižal na 5000 mesečno. Ko Golob spomni na kamnito vklesano ime vile – vila Jera, Cvikl, ki je tudi sicer ves čas pogovora zelo glasen in vehementen, zavpije, saj teh nekaj črk se da takoj zbrisati. Golob pa, da njega to ne moti in da bi tako ostalo vsaj do takrat, ko bi on vilo dokončno odkupil. In da je hiša tudi sinu Lanu zelo všeč, a pravi, da bo še razmislil.

Naslednji dan je Cvikl Leganovi sporočil: Vila Jera jim je resda všeč, toda Golob ima občutek, da je v njej (hiši) “preveč osebne bolečine”, zato se za najem ali odkup ni odločil, poroča portal.

A. V.