Franjo Horn osvojil naslov balkanskega prvaka 2022

Franjo Horn na zmagovalnih stopničkah.

Ob koncu tedna je v Beogradu potekalo WKF Balkansko prvenstvo za otroke, člane in veterane 2022, ki sta se ga v sklopu reprezentance Slovenije kot edina predstavnika veteranske izbrane vrste udeležila tudi Franjo Horn – trener Karate kluba Novo mesto in Karate kluba Črnomelj ter član kluba, Mihael Rukše.

Nastopala sta v kategoriji veteranov letnik 1967+ v disciplini kate posamezno.

Franjo Horn je spet dokazal, da sodi v sam vrh karateja, saj je v zelo močni mednarodni konkurenci najboljših predstavnikov posameznih držav ponovno osvojil naslov balkanskega prvaka z osvojenimi tremi tekmovalnimi krogi in z vsakokratno zmago nasprotnikov z rezultatom 5:0. Mihael je z rezultatom 3:2 izgubil krog tekmovanja in tako izgubil možnost za nadaljnje nastope.

Franjo Horn nas z osvajanjem medalj na največjih mednarodnih tekmovanjih tako zelo razvaja, da to jemljemo že kot samoumevno. A temu ni tako. Doseganje tako vrhunskih rezultatov zahteva izjemno veliko znanja in izkušenj, samokontrole in koncentracije ter veliko samostojnega dela.

Franjo vedno znova dokaže, da mu ničesar od navedenega ne primanjkuje, svoje znanje tudi izjemno uspešno deli med vse člane Karate kluba Novo mesto v Karate akademiji Novo mesto (na Sokolski 8, Novo mesto) ter mladim v Občini Črnomelj oziroma v Karate klubu Črnomelj.

Franjo Horn
Mihael Rukše

Za osvojeno zlato medaljo in uspešen nastop obema iskreno čestitamo!

Tajništvo kluba: K. H.