Foto tedna: Kdo pri zdravi pameti meni, da bo Hamas razdelil to pomoč med civiliste?

Tako je Robert Golob na letališču dr. Jožeta Pučnika Ljubljana v petek spremljal nalaganje pošiljke za teroristični Hamas. Denar davkoplačevalcev jim je vlada poslala posebej. Skupaj skoraj milijon evrov. (vir: X)

“Zanimivo, da si podrtije na Litijski pred nakupom niti predsednik vlade Golob niti kdo drug iz vlade ni ogledal. Ko je Hamas pomembnejši od slovenskih davkoplačevalcev.” 

Tako je Golobovo petkovo spremljanje nalaganja slovenske pošiljke za Palestino na omrežju X komentiral Janez Janša.

Večina držav je prenehala s financiranjem leta 1949 ustanovljene agencije pri Združenih narodov OZN za podporo beguncem po konfliktu na Bližnjem vzhodu leta 1948 (UNRWA), slovenska vlada pa jim je namenila 500.000 evrov, civilnemu prebivalstvu pa hrano in opremo za nastanitev v ocenjeni vrednosti več kot 434 tisoč evrov. UNRWA zaposluje okoli 30 tisoč ljudi.

Tuje države, med prvimi ZDA, so prenehale s financiranjem po tem, ko so dokazali, da so bili zaposleni v UNRWA vpleteni v teroristični napad in pokol Izraelcev, Golobova vlada pa še vedno podpira teroriste.

Kdo pri zdravi pameti meni, da bo Hamas razdelil to pomoč med civiliste?

V petek so ob Golobovi asistenci na brniškem letališču nalagali materialno pomoč v obliki paketa 10.560 kompletov suhih dnevnih obrokov, 2500 odej in 1000 ležalnih podlog. Paket vsebuje tudi paleto mleka v prahu, ki jo je zagotovil Karitas, ter paleti otroških plenic in otroške hrane, ki jo je priskrbel Rdeči križ.

Na družbenih omrežjih mrgoli zapisov, kot so: “Upamo lahko le, da bo vse to prišlo v prave roke in tistim, ki jim je pomoč zares potrebna. Človeško je pomagati nedolžnim, vendar kdo pri zdravi pameti meni, da bo Hamas razdelil (dovolil razdeliti) to pomoč med civiliste, medtem ko jih postavlja v prvo bojno linijo in pod šole, bolnišnice, mošeje gradi predore, kjer hranijo orožje.

Nekateri pa se sprašujejo, kaj je bilo v resnici v tej pošiljki, da jo je moral osebno odpremiti prav Golob.

Zanimive so sicer Golobove besede, da je vesel, da so uspeli v le enem tednu organizirati humanitarno pomoč. Se spomnite, koliko časa je vlada rabila, da je nakazala denar občinam po uničujočih poplavah? Potrebovala je dva meseca, številni prebivalci s poplavljenih območij pa še vedno čakajo na sanacijo in obljubljeno pomoč.

Goloba ni nikjer in zapravlja čas pa ob takšnih “akcijah”, kot je bila v petek. Zato se iz avgusta lani poplavljenih območjih vrstijo pozivi, naj na letalo naložijo tudi pomoč za slovenske državljane in ga pošljejo na Štajersko, Savinjsko dolino itd. Na pomoč čaka še veliko državljanov (upokojenci itd.).

Spomnimo. Poslanec Franc Breznik je v četrtkovi oddaji Tarča na TV Slovenija o Hamasu povedal naslednje: “Hamas je toliko radikaliziran, da ga lahko primerjamo z Islamsko državo. To je vrh vseh terorističnih dejanj.”

M. D.