(Foto) Obisk policistov je lahko tudi prijeten

(vir: PU Novo mesto)

Policisti z novomeške policijske uprave so se tudi letos odločili, da decembrske dni namenijo obisku starejših, predvsem tistih, ki sami živijo na podeželju, jim zaželijo lepe praznike in pokažejo, da v teh dneh niso sami.

Med njimi so namreč tudi takšni, ki si v teh dneh ne obetajo številnih obiskov in druženj, zato so se prijaznih deklet in fantov v modrem iskreno razveselili.

S PU Novo mesto so ob tem zapisali, da jih vsako leto znova gane, kako veliko jim pomeni vsaj kratek obisk in prijazna beseda.

Letos so bili enotni v odločitvi, da del promocijskih sredstev namenijo prav njim. Kupili so solarne senzorske svetilke. Za starejše bo gibanje okoli hiše v temnih delih dneva gotovo lažje in bolj varno.

Dekleta in fantje v modrem, vajeni, da se znajdejo v vsaki situaciji, so z veseljem zavihali rokave. Trem decembrskim dobrim  možem, ki jim je menda bližje spuščanje po dimniku kot plezanje po lestvi in vrtanje, so priskočili na pomoč in na primerna mesta hiš in drugih objektov namestili luči.

Z našimi so govorili tudi  o tem, kako lahko še bolje poskrbijo za lastno varnost in varnost svojega premoženja. Svetovali so jim, naj jih pokličejo, če se znajdejo v kakršnikoli stiski in potrebujejo pomoč policije. Povedali so jim, da so tukaj za njih tudi med prazniki in se lahko vedno obrnejo na njih.

Seveda je bilo govora tudi o tem, o kakšnih poticah bo zadišalo med prazniki, gospodje pa so policistom zaupali, kako uspešni so bili pri kletarjenju in sušenju klobas …

V PU Novo mesto so zapisali, da bi si policistke in policisti želeli obiskati še veliko več starejših, vendar jim številne delovne obveznosti v teh dneh to žal onemogočajo. Pravijo pa, da prav zares ni potrebno veliko – iskreni nameni, srčnost in prijazen nasmeh. K takšnim gestam želijo spodbuditi tudi druge.

“Vsi imamo v bližini nekoga, ki mu ves ta praznični rompompom ne prinaša le veselja, ampak zgolj poglobi občutek osamljenosti. In vedno je pravi čas, da odložite za trenutek svoje obveznosti in svoj čas namenite tistim, ki so v teh dneh osamljeni. Prijazen klepet in iskreno  voščilo  bo marsikomu polepšalo praznike in vrnilo upanje v dobro,” so zapisali v PU Novo mesto in dodali:

“Dobra dejanja se namreč čudežno hitro množijo, najbolj bogato pa nagradijo prav tistega, ki jih dela.”

V nadaljevanju objavljamo fotografije z obiskov policistk in policistov pri občanih (za povečanje kliknite na fotografijo:

Vir: PU Novo mesto

A. L.