Električnega kolesa ni zaklenila in je ostala brez njega; iz skladišča ukradli kardanske gredi

Konec tedna so imeli dolenjski policisti kar nekaj dela. Med drugim so jih zaposlovali kraje in vlomi.

 

Novomeški policisti so v soboto dopoldne obravnavali vlom v poslovne prostore na Knafelčevi ulici v Novem mestu. Tam so neznanci prerezali žičnato ograjo in iz zunanjega skladišča odtujili štiri kardanske gredi. Skupaj so naredili za okoli tisoč evrov škode.

Neznani storilci so v soboto, med 16. in 18. uro , izkoristili odsotnost lastnice električnega kolesa, parkiranega na Šmihelski cesti in ga odpeljali. Električno gorsko kolo, črne barve z rumenimi nalepkami, ni bilo zaklenjeno. Na kolesu je bila tudi črna čelada. Lastnico so oškodovali za okoli tisoč petsto evrov.

Kolo so ukradli tudi na Mirni. V nedeljo dopoldne je lastnik modrega gorskega kolesa Kilimanjaro S, letnik 2015, ugotovil, da kolesa v predprostoru stanovanjskega bloka ni več.

V Šmarjeti so v nedeljo popoldne policisti opravili ogled vloma v osebni avtomobil. Vlom se je zgodil večer prej. Vlomilec je pregledal avto, našel denarnico, iz nje vzel nekaj denarja in neopazno odšel. Škoda na avto precej presega vrednost ukradenega denarja iz denarnice.

Gasilcem na Uršnih selih so neznanci v nedeljo popoldne iz tovornjaka iztočili za okoli 120 litrov dizelskega goriva, v Zburah pa v noči iz nedelje na ponedeljek okoli 50 litrov iz kmetijskega traktorja.

A. V.