Ekskluzivno! RTV Slovenija se bo preoblikovala v podružnico Hamas TV

RTV Slovenija (vir: arhiv)

V luči najnovejših dogajanj na Bližnjem vzhodu so na RTV Slovenija v znak solidarnosti do “bratov po krvi” stekla razmišljanja, da se boju proti Izraelu pridruži tudi naša nacionalna rtv-hiša in vsaj za nekaj mesecev postane podružnica Hamas TV. Idejo je že pozdravil vodja poslanske skupine Matej T. Vatovec, ki si obeta vodenje vsaj ene od oddaj.

 

Prva oddaja neodvisne podalpske podružnice Hamas TV se obeta že nocoj, ekskluzivno pa nam je uspelo pridobiti prvo novico, ki bo objavljena v osveženem Hamas TV Dnevniku: “Hrabri palestinski borci so v zgodnjih jutranjih urah na ozemlju Izraela uspešno nevtralizirali udeležence glasbenega festivala, ki je Izraelu služil kot krinka za skorajšnja napad na Palestino. Trd boj, v katerem je bilo ubitih 260 sovražnikov in niti en palestinski borec, bo verjetno še dolgo časa opevan kot eden najbolj neustrašnih bojev za enovito Palestinsko državo. Iz Gaze ekskluzivno Boris Ahmed Vasev.«

Ker se ravno ob preoblikovanju RTV pojavljajo nesramni pozivi k neplačevanju rtv-naročnine, je nova uprava s predsednikom Zvezdanom Martićem na čelu že napovedala tudi oster boj z omenjenimi špekulanti: Kdor bo dva meseca v zamudi z rtv-naročnino, se bo moral v dveh dneh na pamet naučiti Koran in ga recitirati na Prešernovem trgu v Ljubljani, nato se bo nanj v poduk priklenila še Nataša Sukič, kar je menda najvišja možna kazen v Islamu. Nihče namreč ne more prenesti njenega govorjenja več kot nekaj minut, je slišati neuradno.

S takšnim razpletom dogodkov na osveženi RTV Slovenija je seveda zadovoljen tudi fant Tine Gaber. Ta teden je sprejel Martića in mu obljubil neomajno podporo, tudi kakšen cekinček bo menda padel.

Aleksander Vodeb

* Opomba: Glosa je časopisni prispevek o aktualnem dogajanju, navadno satiričen ali duhovit, ki nima nujno zveze z dejanskimi dogodki.