Edina državna sekretarka na svetu, ki iz Ljubljane v Maribor z vlakom potuje preko Šentilja

Maša Kociper na odprtju prenovljene proge.

Državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade Roberta Goloba Maša Kociper je bila pred leti tarča posmeha, ko je skušala takrat še kot poslanka SAB v javnosti s primerjavo o malih in velikih krogcih razložiti fiskalno pravilo. Zaslovela je tudi z izjavo, da je najmanjša občina v Sloveniji velika 7 kvadratnih metrov.

No, zdaj je Kociprova znova tarča posmeha, tokrat zaradi nepoznavanje osnov geografije oz. slovenskih krajev.

Kociprova, ki kandidira na listi Gibanja Svoboda za evropsko poslanko, se je namreč v ponedeljek udeležila odprtja prenovljene železniške proge med Mariborom in Šentiljem, nato pa se je s tem pohvalila na družbenem omrežju X, kjer pa je zapisala: “Posodobitev žel. proge Mb.-Šentilj glede na višino sredstev predstavlja največji projekt evrop. koh. politike v perspektivi 2014-2020. Vreden je 314 milj.EUR, od tega 129 milj. iz EU. Pripomogel bo h krajšanju časa potovanja iz Lj v Mb, najprej na 90, srednjeročno pa na 75 min.”

Po navedbah Kociprove naj bi torej prenovljena proga pripomogla k skrajšanju časa potovanja z vlakom iz Ljubljane v Maribor na 75 minut, pri čemer pa poslanka več kot očitno ne ve, da proga med Mariborom in Šentiljem ne vodi proti Ljubljani, ampak iz Maribora proti avstrijski meji.

Poslankino nepoznavanje geografije so seveda takoj opazili uporabniki omrežja X, ki so se vprašali, kakšno povezavo ima proga Maribor-Šentilj z Ljubljano in ali Kociprova res ne ve, kje na zemljevidu se nahajajo omenjena tri mesta.

“A ni Šentilj v smeri proti Gradcu oz. Avstriji, ne proti Ljubljani?” je zapisal eden od uporabnikov. Medtem ko je Davor Kopše pripomnil: “Kaj ti bodo bližnjice, če lahko potuješ iz Maribora v Ljubljano preko Šentilja? Maša je daritev.”

A. V.