Dve nesreči s traktorjem

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o dveh delovnih nesrečah s traktorjem. V obeh primerih sta se traktorista huje poškodovala.

V kraju Zaloka pri Šentrupertu se je včeraj popoldne v nesreči huje poškodoval 36-letni traktorist. Po prvih ugotovitvah ogleda je peljal traktor s priklopnikom preblizu desnega roba vozišča in pri tem s čelnim nakladačem trčil v brežino. Traktor je pri tem sunkovito obrnilo, traktorista pa vrglo iz kabine na cesto. Na kraju so mu prvo pomoč nudili domačini, nato pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico.

Okoli 15.30 se je v Mrčnih selih (občina Krško) pri obračanju sena huje poškodoval 55-letni traktorist. Po prvih ugotovitvah ogleda je s traktorjem (z vgrajenim varnostnim lokom) obračal seno. Pri tem je traktor začel drseti po strmem pobočju. Traktorist je padel iz traktorja, ki je z enim kolesom zapeljal čez njega. Na kraju ga je oskrbela ekipa nujne medicinske pomoči z zdravnikom, nato pa so ga s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v mariborski klinični center.

A. L.