Država za zasebni hotel mariborskega župana namenja 1,8 milijona evrov

Najnovejši dokumenti ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport razkrivajo, da je država mariborskemu županu Saši Arsenoviču odobrila 1,8 milijona evrov za gradnjo njegovega zasebnega hotela. Gre za škandal, kot ga v Sloveniji še ni bilo, piše portal Požareport.

 

Septembra 2017 se je namreč Arsenovič pohvalil, da je za vsega 214.000 evrov kupil znani mariborski Žički dvor. Gre za srednjeveško stavbo, dvor, ki je bil do konca 14. stoletja last kartuzijanskega samostana iz Žič, zdaj pa postaja zasebni hotel v lasti Arsenoviča.

Dokumenti namreč razkrivajo, da je med prejemniki sredstev na javnem razpisu “za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo za dvig dodane vrednosti turizma”, ki ga je razpisalo ministrstvo za gospodarstvo, tudi Žički dvor oziroma Galerija Gospospa d. o. o., podjetje, katerega edini lastnik je Arsenovič, direktorica pa njegova žena Katja Arsenovič. Pri tem mu je ministrstvo odobrilo kar 1, 8 milijona nepovratnih sredstev.

Dokument ministrstva.

Minister Matjaž Han in vlada Roberta Goloba torej tako rekoč podarjata proračunski denar mariborskemu županu Arsenoviču za njegov zasebni hotel, pri čemer verjetno ni odveč dejstvo, da je stranka SD, katere vidni politik je Han, tudi del Arsenovčeve (ne)uradne koalicije, ki vodi štajersko prestolnico, navaja portal.

A. V.