Dr. Milan Zver: Slovenijo lahko migranti poplavijo in spremenijo družbo, sistem, našo demografsko sliko in kulturo

Dr. Milan Zver (vir: Zajem zaslona)

V letu 2023 je slovensko državno mejo prestopilo 60.587 nezakonitih migrantov, večina od teh je bila na meji s Hrvaško (96 %). Kar 47.543 migrantov so obravnavali policisti Policijske uprave Novo mesto, kar je bilo skoraj petkrat več kot v letu 2022.

Značilnost novodobnih migracij v času vlade Roberta Goloba pa je, da večina tujcev, ki nezakonito prestopijo državno mejo, izrazi namero za podajo prošenj za mednarodno zaščito.

Takšnih migrantov je bilo lani 58.757 (od 60.587 vseh). Prevladovali naj bi državljani Afganistana (30,2 % vseh izraženih namer), Maroka (15,4 %) in Pakistana (9,3 %). Dejstvo pa je, da migranti pri sebi nimajo osebnih dokumentov, zato se mora policija večinoma zanesti na tisto, kar jim povedo.

Policisti so lani tujim varnostnim organom izročili zgolj 257 oseb, večinoma na Hrvaško. Število v primerjavi z vsemi obravnavanimi je zanemarljivo. V letu 2022 so jih vrnili 2.361. To pomeni, da slovenska policija vse tujce popiše, jih oskrbi in poskrbi za njihov prevoz do azilnega doma.

Po navedbah ministrstva za notranje zadeve večina migrantov oz. 95 % vseh pot nato nadaljuje v njihove ciljne evropske države. Dejstvo pa je, da je večina tudi prvič popisana v Sloveniji, kar pomeni, da se bodo k nam lahko tudi vrnili oz. jih bodo vrnili.

Evropski poslanec dr. Milan Zver (SDS) je v teh dneh v enem izmed intervjujev opozoril, “da Slovenijo lahko migranti poplavijo in spremenijo družbo, sistem, našo demografsko sliko in kulturo, vse. In nam praktično vzamejo vse možnosti za normalen razvoj slovenskega naroda in vseh ljudi, ki tukaj živijo. Nemcem se to ne more zgoditi, ker jih je preveč ali pa Poljakom. Nam pa se”.

Dodajmo, da je slovensko južno mejo, na območju PU Novo mesto, v štirih dneh (ob koncu tedna in v ponedeljek), nezakonito prestopilo 213 tujcev, še 20 so jih policisti na območju Metlike našli v kombiju, tihotapil jih je 23-letni državljan BiH.

Skupno je to 233 nezakonitih migrantov. Večino so obravnavali na območju Posavja oz. na območju občine Brežice. V Beli krajini so v štirih dneh obravnavali 41 tujcev – v Drašičih (21) in 20 v kombiju.