Dolenjske Toplice: Zaposleni v kuhinji osnovne šole v karanteno?

Osnovna šola Dolenjske Toplice (vir: arhiv)

Po naših podatkih je Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) odredil karanteno za zaposlene v Osnovni šoli Dolenjske Toplice. Ena od zaposlenih v kuhinji naj bi bila v stiku z okuženo osebo z novim koronavirusom. Okužbo pri tej osebi naj bi potrdili včeraj.

Po neuradnih podatkih pa naj bi okužbo danes potrdili tudi pri zaposleni v kuhinji, ki je bila v stiku z okuženim. Od jutri dalje naj bi bila po naših podatkih za zaposlene v kuhinji topliške osnovne šole odrejena karantena.

Dodajmo, da se je na naše uredništvo obrnilo več staršev, ki jih skrbi, kako bo s prehrano in izobraževalnim procesom njihovih otrok.

Podatke še preverjamo. Ravnateljico Andrejo Koščak in pomočnika Mihaela Potočarja smo poskušali dobiti telefonsko, vendar so nam v tajništvu pojasnili, da sta odsotna. Za odgovor na želeno vprašanje pa je pristojna le ravnateljica, so pojasnili.

Na ravnateljico nas je v telefonskem pogovoru napotil tudi topliški župan Franci Vovk, ki je sicer danes nekaj pred poldnevom govoril z njo, vendar sam še nima uradnih podatkov.

Iz ministrstva za zdravje, kjer odrejajo karantene, pa so nam na naše vprašanje o tem, kako je z odrejeno karanteno za Osnovno šolo Dolenjske Toplice, odgovorili: “Posameznih primerov okužb na novi koronavirus zaradi varstva osebnih podatkov, ne komentiramo.”

V sklopu osnovne šole deluje tudi vrtec, včeraj pa so bile v Dolenjskih Toplicah aktivne štiri okužbe, zadnji dve sta bili potrjeni v torek in sredo (6. in 7. oktobra 2020).

Na odgovore ravnateljice tako še čakamo.

Dopolnjeno: Ravnateljica Andreja Koščak je bila na sestanku, kjer so se dogovorili o podrobnostih glede urejanja prehrane za otroke. Popoldne so nato na spletni strani šole objavili sporočilo, kjer so karantene zaposlenih potrdili in poudarili, da bo za šolske obroke v celoti poskrbljeno.

A. L.