Dolenjske Toplice: Franc Vovk o vodenju občine, če bo tudi to nedeljo dobil zaupanje

Franc Vovk, novoizvoljeni župan Občine Dolenjske Toplice (vir: občina)

V Občini Dolenjske Toplice bodo v nedeljo župana volili v drugem krogu. Pomerila se bosta Franc Vovk in Mojca Šenica.

V prvem krogu je Franc Vovk, ki kandidira kot neodvisni kandidat, s podporo volivcev, prejel 43,86 % glasov, Mojca Šenica, ki jo podpira SD, je prejela 26,56 %. V prvem krogu so bili sicer štirje kandidati.

Franc Vovk, tudi dosedanji župan, je v teh dneh za medije povedal, da je hvaležen za glasove v prvem krogu, to zaupanje razume, da so občani zadovoljni z njegovim delom v preteklih štirih letih.

Vovk je bil župan že v mandatu 1999 in 2010. Potem se je leta 2018 spet vrnil. Želi si še enega mandata, “potem bo pa dovolj”. Dejal je, da želi začete projekte, med njimi je izpostavil začetek gradnje novega vrtca, kjer so težave znane že 15 let, in infastrukturne projekte, izpeljati do konca, saj gre tu za projekte, ki zahtevajo dlje časa.

Na vprašanje, na koliko mest računa v občinskem svetu in kako bo dosegel politično sodelovanje, je Vovk povedal, da ima pri tem izkušnje iz prejšnjih mandatov. V mandatu, ki se zdaj končuje, pa ni oblikoval koalicije.

Tako kot zdaj je bil tudi v iztekajočem se mandatu neodvisni kandidat, brez svoje liste. Enako je tudi zdaj. V iztekajočem se mandatu se je izkazalo, da je občino možno uspešno voditi brez “neke politične zaveze”, z vsemi posameznimi člani občinskega sveta. Svetniki so sprejeli njegovo odločitev.

Popolnoma enako, identično, namerava ravnati tudi v prihodnjem mandatu, če bo deležen zaupanja volivcev in volivk na teh volitvah.

M. D.