Dobra država ostala brez predsednika

Bojan Dobovšek (vir: Zajem zaslona)

“Danes se umikam iz politike. Srečno, Slovenija, srečno, Dobra država,” je prek Twitterja sporočil Bojan Dobovšek, ki je do včeraj vodil zunajparlamentarno stranko Dobra država. Kot so sporočili iz stranke, je izvršni odbor odstop Dobovška prejel po tem, ko je obravnaval odločitev o morebitnem dogovarjanju z drugimi strankami.

Novinar in urednik Bojan Požar pa je ob tem na Twitterju zapisal, da je Dobovšek odstopil med včerajšnjo sejo Izvršilnega odbora (IO) Dobra država.

Razlog? Ker so vsi ostali člani vodstva soglašali, naj se stranka pred volitvami z nekom poveže, Dobovšek pa je bil edini proti. Člani IO so bili šokirani, a ne vedo, bi se jokali ali smejali, je še zapisal Požar.

Kdo je Bojan Dobovšek?

Dobovšek je strokovnjak za organiziran kriminal in je več let predaval doma in po Evropi ter raziskoval, kdo je skrita elita, kako se je ustvarila in kakšno moč ima. V aktivno politiko je vstopil leta 2014, ko je kandidiral za poslanca na listi SMC v času Mira Cerarja. Sicer nekdanji redni profesor na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru je nato kmalu zapustil tako stranko SMC kot poslansko skupino ter prešel med nepovezane poslance. Nato je ustanovil svojo stranko.

Dobovšek je bil v zadnjem času zelo kritičen do bajnih zaslužkov Tomaža Vesela, predsednika Računskega sodišča RS. Spraševal se je, v čigavem interesu deluje, če na FIFI zasluži petkrat toliko kot na računskem sodišču.

Na jutrišnjem izrednem kongresu bodo v stranki odločali o morebitnem povezovanju z drugimi strankami, so sporočili iz Dobre države.

Ali se bodo povezali s strankami, katerih del bo tudi Vesel, kateremu mandat na računskem sodišču se izteka in je znano, da vstopa v politiko in se povezuje s KUL, bo znano jutri.

M. D.