Direktor policije napovedal polno zaščito policistov

Napadalec, nasilnež je bil prijet. (vir: dr. Anton Olaj, Twitter)

V zadnjem času je v javnosti možno zaslediti pojave zaničevanja Policije in policistov. Imenuje se jih z nacisti, fašisti, organizirana tolpa itd. Tako je danes na Twitterju zapisal generalni direktor policije dr. Anton Olaj in sporočil, da je včeraj zadolžil določene policiste za aktivnejše zoperstavljanje zoper tovrstne negativne pojave.

Hkrati je generalni direktor policije napovedal ničelno toleranco do tovrstnih pojavov.

Že v torek pa je policija objavila, da so policisti pri zagotavljanju varnosti na neprijavljenih shodih pogosto tarča fizičnih napadov nasilnežev. Zato intenzivno preiskujejo okoliščine več tovrstnih dejanj. Številne slike in tudi posnetke napadov je možno najti tudi na družbenih omrežjih.

Generalni direktor policije je ukrepal tudi v tem primeru in okrepil ekipo policistov, ki se ukvarja s prepoznavo napadalcev na policiste.

Prvi napadalci so bili tako že prepoznani. Dr. Olaj pa je danes na Twitterju še objavil, da je bil včeraj naknadno prijet še en napadalec na policiste na protestu z dne 5. oktobra 2021. Vsem, ki so pripomogli k identificiranju storilca, se je zahvalil. Objavil je tudi fotografiji včeraj prijetega napadalca na policiste.

Dr. Anton Olaj se je zahvalil tudi policistkam in policistom za včerajšnje odlično opravljeno delo zagotavljanja varnosti ob množičnem shodu v Ljubljani. Ta se je začel ob 15. uri, Trg republike je bil nato spraznjen do 20. ure.

Kljub številnim napetostim na različnih koncih mesta v popoldanskih in večernih urah množičnih izgredov zahvaljujoč policiji ni bilo.

C. R.