Dijaki prihodnji teden po subvencionirane vozovnice

(vir: arhiv)

V začetku prihodnjega tedna se bo začela prodaja subvencioniranih dijaških vozovnic. Dijaki bodo lahko izbirali med mesečno ali letno subvencionirano vozovnico ter mesečno ali letno subvencionirano vozovnico za deset voženj na mesec. Brezplačna veljavnost junijskih subvencioniranih mesečnih vozovnic je podaljšana do konca avgusta.

Z novim šolskim letom dijakom in študentom ne bo več treba izbirati vstopnega in izstopnega postajališča, saj bodo lahko vozovnice uporabljali na vseh linijah.

Veljala bo enotna cena mesečne vozovnice v višini 25 evrov oziroma 200 evrov za letno vozovnico ter 20 evrov za mesečno vozovnico za deset voženj na mesec oziroma 160 evrov za letno vozovnico za deset voženj na mesec. V sistem integriranega javnega potniškega prometa (IJPP) so dodani tudi mestni promet v Ljubljani, Mariboru, na Jesenicah, Kranju in Kopru. Te vozovnice je možno kupiti z doplačilom.

Prodajna mesta avtobusne postaje bodo odprta vse dni v tednu in bodo omogočala izdajo subvencioniranih vozovnic med 6. in 20. uro. Odprtih bo več prodajnih mest, na številki 1991 pa bodo dosegljivi informatorji Info centra ljubljanske avtobusne postaje. Na svoji spletni strani so pripravili poseben zavihek Subvencionirane vozovnice za dijake in študente, kjer lahko upravičenci pridobijo vlogo za pridobitev vozovnice.

Subvencionirane vozovnice lahko dijaki pridobijo tudi pri ponudniku avtobusnih prevozov Nomago. Pred nakupom prek spleta ali na katerem od prodajnih mest Nomaga morajo oddati vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice. Ko je vloga odobrena, lahko na spletni strani naročijo oziroma podaljšajo obstoječo kartico IJPP ter opravijo nakup vozovnice. V naslednjih mesecih pa jo bodo lahko podaljševali prek spleta ali mobilne aplikacije Nomago.

Nakup vozovnice IJPP bo možen tudi na avtobusnih postajah in poslovnih enotah družbe Nomago v Novi Gorici, Celju, Ajdovščini, Hrastniku, Idriji, Kočevju, Kopru, Krškem, Mozirju, Postojni, Ravnah na Koroškem, Ribnici, Rogaški Slatini, Sežani, Slovenj Gradcu, Slovenskih Konjicah, Tolminu, Velenju in Zagorju ob Savi.

Za študente pa bo spletna prodaja subvencioniranih vozovnic IJPP možna predvidoma v drugi polovici septembra, so sporočili iz Nomaga.

M. D.