Deževno, za jutri napovedane nevihte

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

Danes bo deževalo predvsem na zahodu in jugu. Jutri, 31. oktobra, bo oblačno s padavinami in nevihtami.

Podatki Agencije RS za okolje (Arso) kažejo, da je ob 6. uri v Črnomlju in Kočevju močno deževalo, v Novem mestu je bilo pretežno oblačno, temperature so okoli 15 stopinj Celzija.

Napoved: Čez dan bo v vzhodnih krajih večinoma sončno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v severozahodni Sloveniji. Pihal bo južni do jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20, ob morju in na vzhodu do 23 °C.

Ponoči se bo dež razširil nad vso Slovenijo, ponekod bo tudi zagrmelo. Pihal bo južni do jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 15, na Primorskem do 18 °C.

Jutri, v torek, bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Sprva bo pihal okrepljen jugozahodni veter, ki se bo popoldne obračal na severno do severozahodno smer. Zvečer bodo padavine ponehale. Temperature bodo sredi dneva od 12 do 20 °C, popoldne pa se bo ohladilo.

Obeti: V sredo bo povečini sončno, po nižinah bo zjutraj marsikje megla. Popoldne se bo na Primorskem oblačnost povečala.

V četrtek bo na zahodu občasno rahlo deževalo, v vzhodnih krajih pa bo dokaj sončno. Spet bo pihal jugozahodni veter.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka nad vzhodnimi Alpami in zahodnim Balkanom slabi. Hladna fronta se od zahoda bliža Alpam. Pred njo k nam iznad Sredozemlja doteka topel in vse bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih vzhodno od nas še povečini sončno, drugod bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, predvsem ob morju tudi nevihtami. Ob severnem Jadranu se bo krepil jugo.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Pihal bo južni do jugozahodni veter, ki se bo popoldne obračal na severno smer.

Radarska slika padavin, 30. 10. 2023, ob 6.05:

Radarska slika padavin, 30. 10. 2023, ob 6.05. (vir: Arso)

A. L.