Delajo za tihotapce ljudi in proti varnosti državljanov

Ministrstvo za notranje zadeve in vlada sta včeraj javno priznali, da so napovedali odstranitev ograje na slovenski južni meji zgolj zato, da povečajo dotok nezakonitih migrantov. Posledica tega je, da se je število nezakonitih prehodov v zadnjih tednih močno povečalo.

V obdobju od 1. januarja do 31. julija 2022 je policija obravnavala 8212 nezakonitih prehodov državne meje. Kar 7196 prijetih je podalo namero za mednarodno zaščito (azil), to je več kot 88 odstotkov vseh.

Število migrantov se je v primerjavi z lanskim enakim obdobjem (prijeli so jih 4495) povečalo za 82,7 odstotka. Število tistih, ki takoj po prijetju policistom sporočijo, da bodo podali namero za azil, pa se je povečalo za 3,87-krat.

– V obdobju januar 2021 do julij 2021 so prijeli 4495 migrantov, namero za azil je izrazilo 1857 migrantov.

– Letos je bilo prijetih 8212 migrantov, namero za azil je izrazilo 7196 migrantov.

Iz podatkov policije izhaja, da se je število migrantov letos izrazito povečuje od marca dalje – od prve Golobove javne napovedi, da bo ograja umaknjena. Skoraj vsi prijeti izrazijo namero za podajo prošnje za azil, kar slovenskim davkoplačevalcem prinaša visoke stroške. Policisti morajo prijetega obravnavati s prevajalci, jim nuditi vso oskrbo (tudi prehrano) in jih na koncu prepeljati v azilni dom.

Vsa ta dogajanja v letošnjem letu gredo skladno z načrti nevladnikov, velikih zagovornikov migracij, v Sloveniji delujejo na Metelkovi 6 v Ljubljani, močno so povezani z ameriškim milijarderjem Georgeom Sorosem, katerega cilj je Evropo spremeniti, islamizirati.

Pomembna podaljšana Soroseva roka v Sloveniji je že vsa leta Mirovni inštitut v Ljubljani, v lasti nekaj posameznikov. Včeraj pa se je izkazalo, da ta inštitut sodeluje pri pripravi “celovite migracijske strategije”, tudi spremembo azilne zakonodaje in zakona o tujcih.

Včeraj se je zgodilo nekaj zelo nenavadnega

Nekaj minut pred 12. uro so mediji prejeli sporočilo, da bo ob 13. uri pred vhodom ministrstva za notranje zadeve na Litostrojski 54 v Ljubljani dana izjava o aktivnostih ministrstva in policije glede nezakonitih prehodov državne meje. Za izjavo je bila, poleg predstavnika sektorja mejne policije, napovedana Simona Zavratnik iz kabineta Tatjane Bobnar, ministrice za notranje zadeve.

Pri slednji gre za širši javnosti povsem neznano osebo. Zelo hitro pa se je izkazalo, da gre za osebo, očitno še vedno zaposleno na Mirovnem inštitutu na Metelkovi (vir), kjer se ukvarja “z vprašanji migracij in begunstva”, njene poslovne poti pa so tesno prepredene s Soroševimi podaniki.

Kot veliko zagovornico migracij jo je zdaj v svojem kabinetu, kot kaže, zaposlila še Tatjana Bobnar. 

Vse skupaj gre tudi v kontekst napovedi predsednika vlade Roberta Goloba, kako bodo sodelovali z nevladnimi organizacijami. Golob pa je prejšnji petek sprejel tudi Niko Kovač iz zasebnega inštituta 8. marec v lasti Levice.

Povedano drugače. Vlada je odšla na dopust, Golobovi so vladanje prepustili nevladnikom iz Metelkove.

Tako je Robert Golob tik pred odhodom na dopust sprejel Niko Kovač.
Simona Zavratnik ob včerajšnji izjavi za javnost (P | GOV.SI)

M. D.