Dejstvo: Naslovna stran “ustavne obtožbe”

“Naslovna stran “ustavne obtožbe,” je ob fotografiji na Facebooku zapisal predsednik Vlade RS Janez Janša. Fotografija je posnetek zaslona poročanja enega od portalov z dne 13. februarja 2020.

Predsednik vlade je ob tem spomnil, da je Marjan Šarec po tem, ko se je ustrašil in lani vrgel puško v koruzo, pustil prazna skladišča z zaščitno opremo. Takoj po odstopu je 1,2 milijona zaščitnih mask podaril Kitajski. Epidemija z novim koronavirusom pa je bila že pred vrati in v Sloveniji.

Če bi imeli v državi dovolj zaščitne opreme in če bi Šarčeva vlada upoštevala navodila ter opozorila Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) z obiska v letu 2017, bi bile posledice epidemije v Sloveniji bistveno lažje, bilo bi precej manj mrtvih.

Nova vlada je z delom začela 13. marca 2020. Šarec in ostali iz koalicije KUL (LMŠ, SD, Levica in SAB) pa so se ves čas lepo igrali iz ozadja.

Zdaj Šarec napoveduje ustavno obtožbo proti predsedniku vlade. Proti Janši. Za uspeh sicer nima nobene možnosti in spet mlati prazno slamo oziroma skače v prazen bazen (ne, da bi se prej prepričal, ali je v njem voda).

V svoji maniri je v ustavno obtožbo pozabil napisati tudi pravo ime. Pravilno bi bilo Marjan Šarec. Ker sicer ni več predsednik vlade in ustavna obtožba proti njemu ni več mogoča, pa lahko vloži kar kazensko samoovadbo. Državljani bi mu bili hvaležni!

M. D.