Danes dobrodelni bazar v Qlandiji

Lions klub Novo mesto, skupaj z Rotary klubom, vsako leto pripravlja dobrodelni bazar v Qlandiji. Tako bo tudi letos, dobrodelni bazar bo namenjen zdravju. 

Lions klub in Rotary klub že vrsto let, tudi s skupnimi akcijami, delujeta in pomagata pomoči potrebnim v našem okolju. Ena od njih je tudi akcija Dan za zdravje, ki bo potekala danes, 1. decembra 2018, v nakupovalnem centru Qlandia v Novem mestu.

Na dobrodelnem dogodku bodo obiskovalcem predstavili pomen skrbi za zdravje , organizirali pa bomo tudi merjenje krvnega tlaka, krvnega sladkorja.

Zdravniško in medicinsko osebje bo prikazalo tudi pravilno uporabo AED defibrilatorjev (ob 10.00, 13.00 in 17.00).

Izkupiček dobrodelnega dogodka in zbranih sredstev donatorjev bodo v celoti namenili za pomoč dijakom in študentu iz socialno in materialno ogroženih družin, in sicer:

  • osmim dijakov, ki ne zmorejo plačila za udeležbo na projektnem tednu;
  • dijaku, ki ne zmore plačila kompleta orodij za praktični pouk;
  • dijaku, ki potrebuje pomoč za rehabilitacijo po zdravljenju odvisnosti;
  • petnajstim dijakom, ki potrebujejo finančno pomoč pri zagotavljanju osnovnih življenjskih potrebščin;
  • študentu, ki za svoj študij informatike potrebuje zmogljiv računalnik s posebno konfiguracijo, ki pa si ga zaradi izjemno slabega finančnega stanja družine sam ne zmore priskrbeti.

Prireditelji dobrodelnega dogodka navajajo, da bodo veseli našega sodelovanja, saj bodo mladi, tudi zaradi naše pomoči lažje prišli do potrebne izobrazbe ter tako zrasli v odgovorne in poštene odrasle. Dobro je tisto, kar združuje in se odrazi v dobrih dejanjih.

C. R.