Da bi naredili selfije, sta plezali po strehi osnovne šole

Fotografija je simbolična (pixabay.com)

Vlom v kombinirano vozilo, v Novem mestu v tovornjaku zalotili štiri ilegalne prebežnike, gobarju zagorel avtomobil, trčil v srnjaka in se lažje poškodoval, plezali po strehi osnovne šole, da bi naredili nekaj selfijev, in se poškodovali, vloma pri Velikem Cerovcu in Borštu pri Dvoru. To je kronika minulega vikenda, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Nevarno plezanje po strehi šole

Policisti so v petek popoldne imeli v postopku dve dekleti, stari 13 in 17 let, ki sta po žlebu splezali na streho Osnovne šole Grm za nekaj selfijev, vmes pa še malo popisali fasado. Povzročili sta manjšo škodo. Policisti so dekleti na nevarno početje opozorili in o tem obvestili starše.

Vlom v kombinirano vozilo

Pred osnovno šolo na Šegovi ulici v Novem mestu so neznanci v noči iz četrtka na petek vlomili v parkiran kombi. Odnesli so baterijski vrtalnik in baterijski vijačnik, oba znamke Makita. Lastniku so povzročili za nekaj sto evrov škode.

Gobarju zagorel avtomobil

V okolici Metlike je v petek dopoldne po gobe šel voznik osebnega avtomobila, slednjega pa parkiral ob cesti. Ko se je vrnil je opazil, da se izpod motorja kadi, nakar se je vnel požar. Osebni avtomobil je zgorel v celoti, po prvih ugotovitvah naj bi bil vzrok nekje v električni napeljali, tuja krivda pa izključena.

Trčil v srnjaka in se lažje poškodoval

V petek popoldne je zdravniško pomoč iskal 48-letni motorist iz okolice Črnomlja. Policisti so ugotovili, da je ponoči z motorjem zadel srnjaka in padel, a zdravniške pomoči ni iskal. Drugi dan se je oglasil v zdravstvenem domu, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan.

Vlomi

V soboto zjutraj so novomeški policisti opravili ogled vloma v leseno brunarico v kraju Veliki Cerovec. Ponoči je storilec na silo vstopil v objekt in odnesel štedilnik na trda goriva in nekaj ročnega orodja, a s tem pa lastnikom naredil za nekaj sto evrov škode.

Policisti iz Dolenjskih Toplic pa so opravili ogled vloma v hišo v Borštu pri Dvoru. V času nekajdnevne odsotnosti so storilci na silo vstopili v hišo, pregledali vse prostore, odnesli nekaj denarja in zlatnine, skupaj pa lastnikom naredili za nekaj tisoč evrov škode.

Štirje čez mejo skriti v tovornjaku

Nekaj pred enajsto uro v petek dopoldne je varnostna služba novomeškega podjetja obvestila policiste na številki 113, da so v tovornem delu tovornjaka zalotili štiri osebe, domnevno ilegalne prebežnike. Dva so voznik in varnostniki zadržali na kraju, dva pa sta pobegnila in so ju policisti kasneje prijeli v mestu nekaj pred 13. uro. Šlo naj bi za štiri
državljane Afganistana, ki naj bi se na v tovorno vozilo pretihotapili in skriti v tovornem delu prestopili državno mejo. Vsi štirje so zaprosili za azil. Policisti so se po zaključenem postopku zahvalili uslužbencu Slovenskih železnic, ki je opazil  sumljivi osebi in o tem obvestil policiste, ki so ju prijeli.