Črnomelj: Župan poziva k upoštevanju ukrepov

V današnji izjavi za javnost črnomaljski župan Andrej Kavšek navaja, da se je njegova želja o izboljšanju stanja v občini, v povezavi s covid-19, uresničila le delno. Stanje je boljše, pravi, “vseeno pa smo še daleč od takšnega, ki si ga vsi želimo – vrnitev na vsaj približno ustaljene tirnice”. Okuženi so 203 občani in občanke ali 1,4 odstotka vseh.

Kljub padcu števila občina še vedno spada v eno izmed občin z najslabšo epidemiološko sliko, saj se število zmanjšuje po celotni državi.

“Verjamem, da so omejevalni ukrepi postali že utrujajoči, vendar je ravno sedaj potrebno upoštevati navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) glede omejevanja, da se ne vrnemo na stare številk,” je zapisal Kavšek. In dodal:

“Ponovno pozivam vse občane, ki so bili v stikih, pri katerih bi se lahko okužili, vendar nimajo znakov okužbe, da se udeležijo hitrega testiranja, ki poteka v Zdravstvenem domu Črnomelj vsak dan od ponedeljka do petka, med 10. in 14. uro.”

“Vlada je ta teden na seji sklenila, da gredo prihodnji teden v šole osnovnošolci prve triade in vrtčevski otroci v devetih statističnih regijah, v katerih se sproščajo tudi nekatere storitve.  Potrudimo se, da bo tudi naša regija kaj kmalu spadala med te z boljšo epidemiološko sliko in tako omogočimo našim najmlajšim vrnitev v vrtce in šole.”

“Pot do sprostitve ukrepov je verjetno še dolga, se pa približujemo cilju. Ostanite zdravi, doma in zdržite še malo. Skupaj bomo kos tudi temu.”

C. R.