Črnomelj: Zaslužnim pripadnikom sil zaščite in reševanja podelili priznanja

Prejemniki priznanj (vir: Občina Črnomelj)

V sredo je v prostorih Gasilskega doma Črnomelj potekala Občinska proslava ob dnevu civilne zaščite. Na prireditvi so podelili priznanja Civilne zaščite zaslužnim pripadnikom sil zaščite in reševanja iz občine Črnomelj.

Prejemniki priznanj so:

Bronasti trak Civilne zaščite Občine Črnomelj so prejeli: Stanislav Kuzma, Marjan Horvat, JP Komunala Črnomelj, PGD Učakovci-Vukovci, PGD Rodine, PGD Hrast-Perudina in PGD Rožič Vrh.

Srebrni trak Civilne zaščite Občine Črnomelj so prejeli: Erika Horvat, Borut Brvar, PGD Bojanci, PGD Butoraj in PGD Radenci.

Na prireditvi so se za njihovo delo zahvalili tudi prejemnikom državnih priznanj ob dnevu Civilne zaščite, ki so priznanja že dobili na letošnji državni proslavi. Srebrni znak Civilne zaščite RS sta prejela Marjetka Papež in Jurij Špehar. Zlati znak Civilne zaščite RS pa je prejel Jože Vrščaj.

Za kulturni program so poskrbeli učenci OŠ Mirana Jarca Črnomelj, Glasbene šole Črnomelj in Lina Zupančič.

Zbrane so nagovorili direktorica črnomaljske občinske uprave Danijela Nedič Orešič, poveljnik Štaba Civilne zaščite Občine Črnomelj in poveljnik Štaba Civilne zaščite za Dolenjsko Marjan Šmalc. Na prireditvi je bil prisoten tudi Luka Horvat, predstavnik Uprave RS za zaščito in reševanje, izpostava Novo mesto.

A. L.