Črnomelj: V Jurjevanjski dragi nov vadbeni park

(vir: Občina Črnomelj)

Občina Črnomelj se je konec leta 2019 prijavila na razpis Fundacije za šport, na podlagi katerega je pridobila sredstva v višini 14.572 evrov za ureditev vadbenega parka na prostem v Jurjevanski dragi. 

Vrednost celotne investicije in investicijske dokumentacije je znašala 54.900 evrov.

Glavni namen investicije je bila razširitev športne infrastrukture v Občini Črnomelj – mestu Črnomelj in postavitev novega športnega parka z novimi vadbenimi površinami ter dobava in montaža standardizirane sodobne in varne športne opreme.

Z občine so ob tem sporočili, da s tem prispevajo k izboljšavi kakovosti športne infrastrukture in h kakovosti izvedbe športnih programov ter drugih prostočasnih dejavnosti za vse skupine prebivalstva.

Nabavo opreme in postavitev vadbenega parka ter potrebna vzporedna gradbena dela je opravilo trgovsko podjetje Imex Trade iz Trzina. Predhodno je bilo treba delno urediti tudi okolico, in sicer obrez dreves in postavitev ponikovalnice, kar so opravili v podjetjih JP Komunala Črnomelj in CGP Novo mesto.

Z občine še sporočajo: “Zaradi trenutnega epidemiološkega stanja zaradi korona virusa ob obisku vadbenega parka upoštevajte ukrepe in omejitve Vlade RS ter priporočila NIJZ. Vseeno pa svetujemo, da z uporabo nove pridobitve počakate, da se razmere umirijo.”

V nadaljevanju v galeriji objavljamo fotografije naprav za vadbo in rekreacijo, za povečanje kliknite na fotografijo.

Vir in foto: Občina Črnomelj

M. D.