Črnomelj: Turistično informacijski center na novi lokaciji

Turistično informacijski center na novi lokaciji (vir: RIC Bela krajina)

Svoja vrata je včeraj na novi lokaciji odprl Turistično informacijski center (TIC) Črnomelj, ki deluje v okviru Javnega zavoda RIC Bela krajina. Novo urejeni prostori TIC-a so pomembna pridobitev za Črnomelj in imajo širši pomen pri promociji turizma v občini in celotni turistični destinaciji Bela krajina.

Otvoritev novih prostorov na Ulici Staneta Rozmana 1 (Petrov trg) je hkratno potekala ob obeleževanju 20-letnice Turistično informacijskega centra v Črnomlju.

Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek je ob tej priložnosti pozdravil novo pridobitev mestnega jedra ter poudaril, da smo dobili nove prostore TIC-a na še boljši lokaciji v centru mesta, saj na takšen način nudimo turistom in domačinom še večjo dostopnost. Obenem je to odlična priložnost za lokalne ponudnike in ustvarjalce, saj je prostor večji in ponuja več možnosti za predstavitev širši javnosti oziroma promociji občine Črnomelj.

Direktorica zavoda RIC Bela krajina Barbara Papež Lavrič je ob odprtju izpostavila, da na destinaciji zadnja leta beležimo stalen porast turistov, zato je toliko bolj pomembna nova lokacija v središču mesta, saj omogoča obiskovalcem večjo vidnost TICa, kot ene pomembnejših točk vsakega kraja. Poleg osrednjih aktivnosti TIC-a, kot so sprejem obiskovalcev in informiranje gostov o turistični ponudbi v občini in destinaciji, slednji sodeluje pri organizaciji številnih dogodkov ter organiziranju izletov in turističnih vodenj. Na ta način TIC Črnomelj predstavlja pomembnega povezovalca med turistom in lokalnim turističnim ponudnikom na eni strani in hkrati med lokalnim prebivalstvom ter turističnimi subjekti, ki delujejo na nacionalni in mednarodni ravni.

Obiskovalcem so v TIC naprodaj turistični spominki lokalnih ponudnikov ter drugi zanimivi izdelki, ki promovirajo destinacijo. V poletni sezoni TIC Črnomelj je odprt vse dni v tednu.

V sklopu obeleževanja 20-letnice TIC sta v starem mestnem jedru potekala turistična vodenja »po poteh kulTure in črnomaljskih zakladov« ter voden ogled za otroke »Lov na zaklade Črnomlja«.

V osrednjem večernem dogodku pa so imeli obiskovalci priložnost prisluhniti koncertu »20 skladb«, na katerem so se predstavili tamburaški orkester Dobreč, Martina Mravinec, Domen Bohte, ClaudiZu in 2B. Program je povezoval Rok Babič.

A. L.