Črnomelj tudi uradno s koloparkom

Kolopark v črnomaljski Loki, pri vrtcu in srednji šoli (Foto: Jani Pavlin, vir: Občina Črnomelj)

V črnomaljski Loki so v petek namenu predali novo zgrajen kolopark. Vrednost investicije izgradnje je znašala 60.960 evrov, od tega je 23.769 evrov sofinancirala Fundacija za šport. Razliko je pokrila občina. V sklopu investicije je zajeta tudi oprema ob poligonu.  

V okviru projekta Športni park Loka so bila izvedena dela gradnje koloparka, kar je prva faza celotnega projekta.

Namen projekta je bila izgradnja novega, sodobnega, standardiziranega in varnega športnega asfaltnega grbinastega poligona parka – koloparka (angl. pump track). Kolopark je namenjen krepitvi spretnosti in motoričnih sposobnosti uporabnikov vseh starosti, posebej otrok in mladostnikov. Uporabljali ga bodo tudi za izvedbo športnih, šolskih, obšolskih in drugih programov. Namenjen je tudi aktivnostim za vse skupine prebivalstva in ostale uporabnike.

Kolopark sta v petek namenu uradno predala črnomaljski župan Andrej Kavšek, predstavnik podjetja, izvajalca cel, Planapark Janez Bajda ter mladi kolesar David.

Za kulturni program sta poskrbeli glasbeni skupini Ansambel Septim in skupina Hot Thunder, za scenarij JSKD OI Črnomelj, program je vodila dijakinja Srednje šole Črnomelj Zala Štravs.

 

Foto: Jani Pavlin, vir: Občina Črnomelj

A. L.