Črnomelj: Prepisan avtomobil odpeljal, ne da bi ga plačal

(foto: pixabay.cpm))

Policisti so v Črnomlju prijeli 21-letnega moškega z ukradenim avtomobilom. Ta je avto ukradel lastniku iz Štajerske, ki je oglaševal prodajo avtomobila in s katerim sta že opravila prepis lastništva ob še nepredani kupnini. Storilec je izrazil željo po testni vožnji, po kateri pa ga ni bilo nazaj, so sporočili s PU Novo mesto.

Storilec je avto odpeljal iz Novega mesta, kjer sta se sestala s prodajalcem. Ko 21-letnika ni bilo nazaj, je prodajalec poklical policijo, operativno komunikacijski center pa je obvestil policiste na širšem območju policijske uprave. Dobro uro po prijavi so policisti voznika ustavili pri Gabru ter mu odvzeli prostost, avto pa vrnili pravemu lastniku, ki je nato ustrezno uredil lastništvo, so dodali. Avto naj bi po njihovih informacijah bil vreden 15.500 evrov.

Moškega bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije. Moški je bil sicer v preteklosti zaradi različnih kaznivih dejanj kazensko ovaden že 63-krat, 48-krat pa obravnavan zaradi različnih prekrškov s področja prometne varnosti.

A. L.