Črnomelj: Na parkirišču v Cankarjevi ponoči zagorelo – z dodatnim poročilom policije

Požar v Cankarjevi ulici v Črnomlju (vir: PGD Črnomelj in Radio Odeon)

Ponoči, okoli 2.40, je na parkirišču v Cankarjevi ulici v Črnomlju zagorelo osebno vozilo. To naj bi bilo popolnoma uničeno, poškodovano je tudi vozilo, ki je bilo parkirano ob njem.

Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Črnomelj, ki so požar pogasili, policisti pa vzrok požara še preiskujejo.

Poročilo policije: Lastnik oškodovan za več kot 10.000 evrov, nameren požig ni izključen

Policija je naknadno sporočila, da je zagorel golf pasat, novomeških tablic. Požar so pogasili gasilci, ki so tudi preprečili širjenje požara na sosednja vozila. Kljub temu je bil zaradi vročine poškodovan zraven parkiran osebni avtomobil.

Po prvih ocenah je lastnik pasata oškodovan za okoli 10.000 evrov, lastnik drugega, ožganega avta, pa tudi za več tisoč evrov.

O dogodku sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

Danes zjutraj je komisija sektorja kriminalistične policije Novo mesto, v sodelovanju s črnomaljskimi policisti, ki so varovali kraj do jutra, opravila ogled kraja.

Policisti niso izključili možnost namernega požiga, zato nadaljujejo z aktivnostmi oziroma zbiranjem obvestil o dogodku zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Vir in foto: FB Radio Odeon in PGD Črnomelj

C. R.