Covid: Grozljivo, novi direktor NIJZ si ureja pisarno, nam vlada kaj prikriva?

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

“Prihaja najbolj nalezljiv omikron doslej, Ba5, prehaja v možgane, simptomi podobni virusnemu meningitistu, ne prehladu.”

Tako je na Twitterju zgrožena zapisala priznana zdravnica Bojanka Štern.

Ena od sledilk je dodala, da je res grozno, v to se je prepričala ob sinovem obisku infekcijske klinike.

Število okužb s covid-19 sicer hitro narašča, dejstvo pa je, da je opravljenih izredno malo testiranj. V petek je bilo npr. potrjenih 1137 novih okužb.

Vladajoči prikrivajo podatke?

Hkrati smo v času nove vlade priča tudi neverodostojnim podatkom o hospitaliziranih bolnikih. V zadnjih dveh tednih je, npr., število hospitaliziranih s covid-10 zgolj v UKC Ljubljana naraslo iz 12 na 24, česar pa v podatkovni bazi Sledilnik ni zaslediti. Pojasnili so, da ne prejemajo podatkov.

Bojan Požar pa je na Twitterju že 30. junija (vir) objavil podatke in dokument enega od testiranih, iz česar izhaja, da se je oseba na covid-19 testirala 29. junija ob 19. uri. Izvida oz. potrdila ni dobila. Naslednji dan je poklicala na NIJZ, povedali so ji, da je test negativen, potrdila pa še vedno ni bilo. Nato pa – NIJZ je prilepi star dokument z datumom 12. februar 2022.

Požar je zapisal, da to lahko pomeni naslednje:

  • Da je NIJZ res v stanju kaosa
  • Ali pa vlada Roberta Goloba načrtno prikriva obolele in s tem lažno zmanjšuje število okuženih.

NIJZ z novim, političnim vodstvom, pod okriljem SD

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je dobil novo vodstvo. Politično povsem neodvisen dr. Milan Krek je zaradi izrednih pritiskov odstopil, Golobovi so na njegovo mesto nemudoma umestili Branka Gabrovca, vplivnega člana stranke SD. NIJZ je tako tudi po zamenjavi sveta zavoda v celoti v domeni stranke SD.

Znana novinarka Ana Jud pa je ob tem zapisala: “Novo vodstvo NIJZ se ukvarja s prenovo direktorjeve pisarne. Trenutno polirajo parket. Ker, saj veste, parket je ekstra pomemben v boju proti covidu.”

M. D.