Čez vikend prijeli 168 migrantov, PU Novo mesto dodatno poroča o 83 prijetih v času prvomajskih praznikov

Fotografija je simbolična. (vir: webing.Info)

V preteklem vikendu je bilo prijetih 168 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo, od tega 29 na območju PU Novo mesto, 48 na območju PU Ljubljana in 91 na območju PU Koper. S PU Novo mesto so dodatno še sporočili, da so v času prvomajskih praznikov prijeli 83 ilegalnih migrantov.

Policisti novomeške policijske uprave so med 30. aprilom in 6. majem (danes do 7. ure) izsledili in prijeli skupno 112 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Od tega so jih 83 prijeli od 30. aprila do 3. maja, čez vikend (od 3. do 6. maja zjutraj) pa še 29.

V času prvomajskih praznikov so ilegalne migrante prijeli v krajih: Sinji Vrh, Stari trg, Marindol, Daljnje Njive, Breg, Dolenji Radenci, Tanča Gora (občina Črnomelj), Klošter (občina Metlika), Kronovo, Šentjernej, Prilipe in Mokrice.

V preteklih dneh vikenda pa so prijeli 27 ilegalnih migrantov, in sicer v krajih: Svržaki, Drašiči, Božakovo, Črnomelj, Učakovci, Balkovci (občina Črnomelj) in Podhosta (občina Dolenjske Toplice).

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (48), Irana (10), Alžirije (22), Maroka (6), Sirije (10), Afganistana (4), Turčije (2), Libije (3) Indije (1), Iraka (1), Egipta (1), Tunizije (1).

Policijski postopki s prijetimi med vikendom še niso zaključeni, zato njihova nadaljnja pot ni znana. Za prijete v času prvomajskih praznikov pa s policije niso sporočili, ali so jih vrnili ali pa so jih odpeljali v azilni dom.

Dodatno so včeraj na železniškem mejnem prehodu Dobova na podvozju lokomotive izsledili 2 tujca, Maročana in Libijca, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Iz PU Ljubljana danes poročajo o 17 prijetih Alžircev in Maročanov, prijeli so jih na območju Ljubljane. Že včeraj pa smo poročali o 31 prijetih na območju kočevsko-ribniškega območja in Ljubljane.

S PU Koper danes poročajo o skupno 91 prijetih migrantih. Od tega so jih 64 prijeli porazporejeno na območju Kopra, Ilirske Bistrice in Kozine. Pri tem jih je 15 zaprosilo za azil, ostale bodo ali pa so že vrnili hrvaškim varnostnim organom. V preteklih dneh so izsledili tudi dva osebna avtomobila (mercedes benz z ljubljansko registrsko oznako in kombi). V obeh vozilih je bilo skupno 27 ilegalnih migrantov, postopki z njimi še potekajo.

Iz ostalih PU ne poročajo o prijetih ali pa sporočil za javnost še niso poslali.

C. R.

novo staro popularno
Frenk

Vse to se dogaja z namenom, da se uničijo avtohtoni prebivalci Evropskih držav krščanske vere. Vse več muslimanskih migrantov vdira v Slovenijo vsepovsod, lahko se prosto gibajo po državi, vdirajo v hiše, kradejo avte in ustrahovanja ljudi ob meji???? Cerar Miro je podprl podpis pogodbe Marakeške in z njim levičarska vlada. Zdaj pa imamo problem z migranti, vse se hoče prikrivati o kriminalu muslimanskih migrantov. Zakaj??? Ljudje ob meji se bojijo migrantov muslimanskih, ker to niso nobeni reveži, kot jih hoče prikazati nevladne organizacije. To je največja kriminalna muslimanska zalega, ki uničuje vse pred seboj.V Bosni in Hercegovini so muslimanski… Preberite več »

Janez

Migranti ??? Teroristi??? ISIS??? Kriminal??? Ustrahovanja ljudi???? Ubijanje ljudi??? Posilstva žensk.,razbijanje razpel s Kristusom, cerkev. To je mentaliteta muslimanskih migrantov, ki mislijo, da bodo ljudje trpeli to kriminalno muslimansko zalego. Povsod po svetu jih imajo dosti, ker poznajo samo nasilje in nič drugega.

Lojze

Invazija