Bruseljska cenzorka, prijateljica Tanje Fajon, dokazano lagala!

Te resnice o stanju v Sloveniji se slovenski in bruseljski socialisti bojijo, zato jo skušajo prikriti. Tudi z lažmi. (vir: zajem zaslona)

V javnosti še vedno zelo odmeva petkova cenzura predvajanja videoposnetka o stanju medijev v Sloveniji, ki si jo je privoščila Sophie in’t Veld, vodja Odbora za svobodo medijev v Evropskem parlamentu. Posnetek so skupini posredovali iz Kabineta predsednika Vlade RS, dostopen je tukaj – YouTube

Ob tem dodajmo, da slovenski tranzicijski levici naklonjeni mediji, med njimi tudi nacionalna RTV Slovenija, zavajajo, ko navajajo, da gre za Evropski parlament. Ne, gre za nekaj članski odbor v okviru parlamenta, kakršne poznamo tudi v Sloveniji.

Gre za mednarodno blamažo EU, ki ne more ostati brez posledic

Strokovnjak za mednarodno pravo dr. Miha Pogačnik je o tem dejanju evropske poslanke iz vrst socialistov, prijateljice Tanje Fajon in vodje odbora, na Twitterju zapisal: “Sophie in’t Veld je v interesnem zanosu preprosto spregledala, s kom se pogovarja. Gre za mednarodno blamažo EU, zaradi neke poslanke, do suverene države, ki ne more ostati brez posledic.”

Evropski poslanec iz Slovenije dr. Milan Zver pa je zapisal, da se takšno nespoštovanje do predsednika vlade države članice v Evropskem parlamentu še nikoli ni zgodilo.

Janša: “Tega nismo dovolili Miloševiću in tega ne bomo dovolili niti Bruseljskim cenzorjem”

Premier Janez Janša pa je včeraj med drugim zapisal: “Slovenija ni Bruslju popolnoma nič dolžna. Svojo svobodo in demokracijo smo si pred 30 leti izborili sami. Za vladavino prava in svobodo izražanja, za človekove pravice in temeljne svoboščine se nekateri borimo in plačujemo ceno že 35 let. O svobodi in demokraciji nam zato ne bodo pridigali z našim denarjem preplačani birokrati, ki so bili rojeni v blagostanje. Prav tako ne bomo nikoli pristali, da nas samooklicani varuhi svobode cenzurirajo. Tega nismo dovolili Miloševiću in tega ne bomo dovolili niti Bruseljskim cenzorjem. Vse, kar je bilo v zgodovini cenzurirano, je slej ko prej postalo javno. Tudi video o medijski sliki v Sloveniji bo prav zaradi nesramne cenzure videlo več Evropejcev kot bi ga sicer.”

Prijateljico Tanje Fajon najbolj skrbelo, da bi resnica ostala v arhivu Evropskega parlamenta

Sophie in ‘t Veld (vir: Zajem zaslona)

Pri tem dodajmo, da je evropska poslanka Sophie in’t Veld preprečila predvajanje videoposnetka pred peščico članov odbora v dvorani. Približno 8 jih je bilo. In’t Veldovo je najbolj skrbelo, da bi s tem, ko bi posnetek predvajali, ta ostal tudi v arhivu Evropskega parlamenta.

V luči tega se je nato poslužila številnih laži, kakršne se evropski poslanki ne pritičejo. Odmevi na družbenih omrežjih so bili siloviti, eden od znanih uporabnikov in sledilcev na Twitterju je, npr., zapisal:

“Gospa Sophie In t’Veld si je film predhodno ogledala, se o vsebini najverjetneje posvetovala tudi s Tanjo Fajon in družno sta ugotovili, da jima vsebina ruši načrtovano montirano sojenje slovenskemu predsedniku vlade Janezu Janši. Tako preprosto je vse skupaj.”

Za takšne laži v Evropskem parlamentu ni prostora

Lagala je, da je odbor posnetek dobil tik pred sejo. Janez Janša pa je poudaril, da je bilo vse pravočasno dogovorjeno, pripravljeno, prevedeno in posredovano. “Gre enostavno za cenzuro na organu, ki bi moral zagovarjati svobodo medijev. Žalosten pravi obraz evropskega odbora,” je dejal.

To je potrdil tudi mag. Peter Šuhel, vodja Kabineta predsednika vlade, ki je zapisal: “Predsedujoča se je s predvajanjem videa strinjala že pred dnevi. Je pa danes sporočila, da mora vsebino videa predhodno osebno odobriti. Danes smo bili priča cenzuri s strani skupine v Evropskem parlamentu, ki naj bi cenzuro v EU preprečevala.”

Dokazi na Planet 18 na Planet TV

Da je Sophie In t’Veld v petek lagala, so sinoči dokazali tudi v oddaji Planet 18 na Planet TV. Objavili so izmenjavo sporočil med premierjevim kabinetom in Evropskim parlamentom. Ta je pokazala, da je komisija videoposnetek dobila pravočasno.

Novinar Vitomir Petrović je v oddaji Planet 18 razkril: Ob 13:58, skoraj uro in pol pred Janševim zagovorom, je uslužbenec iz oddelka za podporo informacijskih tehnologij Evropskega parlamenta v kabinet vlade poslal sporočilo. “Vse je pripravljeno. Držimo pesti, da bo sistem deloval.”.

Po zahvali ga nato pred samim začetkom Janševega vklopa v razpravo iz Ljubljane še enkrat eksplicitno vprašajo (ob 15:18), ali je s posnetkom vse tako, kot mora biti. Odgovor iz Bruslja je: “Da”. Iz kabineta nato še posebej opozorijo, da naj se ta zavrti po premierjevem uvodnem nagovoru.” Več o tem lahko pogledate tukaj:

Še več lahko o tem preberete tukaj:  siol.net

J. M.