Brezje: Razbili dve policijski vozili, pridržali dve osebi

Razbito steklo na intervencijskem vozilu (vir: PU Novo mesto)

Novomeški policisti so v petek zvečer intervenirali v Brezju pri Novem mestu zaradi prijave glasne glasbe. Zaradi več kršitev zakona o javnem redu in miru v pijanem stanju (nedostojno vedenje, neupoštevanje ukazov, nadaljevanje s kršitvijo) so pridržali do iztreznitve 38-letnika, 27-letniku, ki je predvajal glasno glasbo, pa so napisali plačilni nalog.

Posamezniki so policistom poskušali preprečiti, da bi odpeljali pijanega kršitelja, zato so slednji uporabili prisilna sredstva in 38-letnika uspešno namestili v marico, ostali kršitelji pa so se skrili v množico.

Ko so policisti zapuščali naselje, so v policijska vozila prileteli različni predmeti in pri tem dve vozili poškodovali. Pri tem so drobci razbitega stekla službenega vozila, v katerem so peljali pridržanega kršitelja, prileteli v obraz in oči policista in ga lažje poškodovali.

Poškodbo so policistu oskrbeli v novomeški bolnišnici in UKC Ljubljana.

V delo so se vključili kriminalisti sektorja kriminalistične policije, ki so skupaj s policisti glavno akterko preprečitve in napada, 53-letnico, v Novem mestu še isto noč prijeli in pridržali. Zaradi suma preprečitve uradnega dejanja in napada na policista jo bodo kazensko ovadili za dve kaznivi dejanji.

Prav tako bodo zaradi suma preprečitve uradnega dejanja kazensko ovadili 20-letnika, ki je prav tako sodeloval pri preprečevanju izvedbe policijske naloge. Kriminalisti in policisti z aktivnostmi še nadaljujejo.

53-letnico so policisti v zadnjih letih že trikrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj in groženj ter trikrat zaradi kršitev javnega reda. 20-letnika so policisti pred tem dogodkom trikrat kazensko ovadili zaradi groženj in lahke telesne poškodbe, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Razbito steklo na intervencijskem vozilu (vir: PU Novo mesto)

M. P.