Bernardka Krnc se je spet pritožila

(foto: kraji.eu)

Na županskih volitvah poražena zdaj že nekdanja županja Občine Šmarješke Toplice je včeraj vložila novo pritožbo na Upravno sodišče RS. S tem je potrdila, da zlepa ne bo odnehala. Tokrat se je pritožila na sklep občinskega sveta, ki je zavrnil njeno pritožbo na volitve, ki jih je izgubila za dva glasova, in je za novega župana potrdil Marjana Hribarja.

Krnčeva je pritožbo napovedala že ob Hribarjevi potrditvi za župana. Po zdajšnjih navedbah odvetnika Krnčeva tokrat na upravnem sodišču sodišču uveljavlja “smiselno enake razloge, kot jih je v pritožbi na občinski svet”. Pritožbo je razširila še z razlogi, ki se nanašajo na – po njenem mnenju – domnevno nezakonitost ravnanja občinskega sveta pri obravnavi pritožbe. Pri tem je navedla tudi nezakonito izključitvev javnosti iz obravnave na občinskem svetu, kakor so to odločili svetniki. Po njenem mnenju naj bi bilo to nezakonito. Pritožila se je še na neskladnost izdanega sklepa občinskega sveta s poročilom mandatne komisije.

Upravno sodišče ima zdaj 30 dni časa za odločitev. Če bo Krnčeva tudi to pritožbo izgubila (eno je že), pa bo imela 30 dni časa za vložitev nove pritožbe, takrat na Ustavno sodišče RS.

Podobno se je dogajalo tudi v Kopru, kjer je zdaj že nekdanji župan Boris Popovič pritožbo na upravnem sodišču izgubil. Na ustavno sodišče pa po zadnje objavljenih podatkih pritožbe ni več vložil. S tem je izid volitev v Kopru res dokončen.

Kako bo to potekalo v Šmarjeških Toplicah, bomo šele videli. Ne glede na to pa delo v šmarješki občini poteka normalno.

C. R.