Anja Bah Žibert: “Vsi živimo in smo odvisni od kmetijstva.”

Pogovorno omizje o kmetijstvu, Mirna Peč, 16. 12. 2023 (Od leve: Tomaž Lisec, Jože Podgoršek, Anja Bah Žibert, Janez Mežan) Vir: arhiv

V Mirni Peči oziroma v prostorih Izletniške kmetije Barbo, domačije Slakove mladosti, v Malem Kalu, je v organizaciji Foruma za kmetijstvo in podeželje SDS, ki ga vodi nekdanji minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek, danes potekala okrogla miza na temo kmetijstva, ki je v čedalje večjih težavah. Razprava je med drugim šla v smeri Podprimo slovenskega kmeta, brez njega in njegove pridelane hrane ne bo nas.

Na okrogli mizi so poleg domačinov sodelovali dr. Jože Podgoršek, poslanka Anja Bah Žibert in poslanec Tomaž Lisec.

Anja Bah Žibert, izvoljena dolenjska poslanka, je poudarila, da je hrana osnovna potreba. Vprašala je, ali se tega zavedamo dovolj? Slišimo glas kmetijstva, ki nas opozarja, da je stanje vse slabše? Hrana za boljši jutri bi moralo biti vodilo vsakega.

“Vsi živimo in smo odvisni od kmetijstva. Zakaj potem slovenski kmetovalec živi vse slabše? To je “narobe svet” in to moramo spremeniti. Dolžni smo to spremeniti!” O tem je tekla današnja javna tribuna o kmetijstvu. Pred njo so si gostje ogledali kmetijo Strajnar iz Globodola.

Glavno sporočilo današnje razprave pa je bilo: V Svobodi manjka zdrave kmečke pameti.

Objavljamo nekaj fotografij:

Foto, vir: X in FB

A. L.