Ameriško veleposlaništvo s podporo Evropskega poveljstva ZDA ministrstvu zagotovilo še dva UVC-stolpa

Vir: Veleposlaništvo ZDA v Sloveniji, FB

“Medtem ko se še naprej borimo proti pandemiji covida-19 in se pripravljamo na morebitne prihodnje grožnje, s ponosom naznanjamo zadnjo v nizu ameriških donacij, ki prispevajo k temu cilju v Sloveniji – veleposlaništvo je s podporo Evropskega poveljstva ZDA zagotovilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti še 2 UVC stolpa (za dezinfekcijo zraka in površin z UVC svetlobo, sterilizacijo).

Ta najsodobnejša slovenska tehnologija, ki hitro razkužuje kritična območja, bo pomagala zaščititi najbolj ranljive skupine v CUDV Črna na Koroškem in Domu starejših občanov Novo mesto.

Brez tesnega, dolgoletnega partnerstva med ameriško vojsko in njihovimi kolegi iz slovenske Civilne zaščite ne bi mogli prepoznati obstoječih potreb za boj proti pandemiji in zagotoviti, da bi donacije, kot je ta, prišle do ljudi, ki jih najbolj potrebujejo.”

Tako so na svoji spletni strani zapisali v Ameriškem veleposlaništvu v Ljubljani. UVC stolp so novomeškemu domu za starejše predali v četrtek.

M. D.