Ali bo vlada zdržala do konca mandata?

Od leve: Peter Jančič, Miloš Čirić, Boris Tomašič, Igor Lukšič in Edvard Kadič (Vir: Zajem zaslona)

Ali se je doslej aktualna vlada iz lastnih napak kaj naučila, sicer še ni jasno, vendar se po mnenju Igorja Lukšiča pri Socialnih demokratih “nekaj kuha in so nezadovoljni s tem, kar se dogaja”. Lukšič meni, da bo vlada s to podporo zlahka zdržala do konca mandata, saj javno mnenje iz izkušenj nima dovolj moči za rušenje vlade.

“Lahko se bodo zamenjali ministri, bo pa za Slovenijo škoda, če bo vlada še naprej ponavljala te vzorce vladanja in ne bo ponudila roke SDS-u,” meni Lukšič.

S tem se strinjata tudi Peter Jančič, ki je dejal, da imajo glede na številčnost v parlamentu izjemno priložnost, da delajo dobro, in Miloš Čirić, ki meni, da je sodelovanje z ostalimi znak mentalne zrelosti in dokler vlada tega ne bo pokazala, bomo imeli težavo.

Edvard Kadič pa je dejal: “Mislim, da bomo imeli zelo pestro jesen, da bo prišlo do nekega poskusa rekonstrukcije vlade, celo napovedujem, da bo prišlo do poskusa rekonstrukcije premierja. Glede na njegove osebnostne lastnosti predvidevam, da sam ne bo odšel. Če naredim korak naprej, pa napovedujem tudi zelo pestro leto 2024, potencialno tudi o predčasnih volitvah, ki me ne bi presenetile.”

To je del razprave iz včerajšnje oddaje Aktualno na Nova24TV. Oddajo je vodil Boris Tomašič, ki je z gosti razpravljal o velikih napovedih Golobove vlade, za katere se je izkazalo, da so ostale le črke na papirju. Kje se je zalomilo in zakaj in ali se bodo zadeve po enem letu izboljšale, v razpravi o tem in še več so sodelovali politični analitik Miloš Čirić, dr. Igor Lukšič, urednik Spletnega časopisa Peter Jančič in strokovnjak za komuniciranje Edvard Kadič.

Več o tem lahko preberete na povezavi: … kaj nam prinaša jesen?

Posnetek celotne oddaje:

C. R.