Aktivisti: Grozijo, napadajo, pljuvajo

Fotografija je simbolična.

Jožefu Horvatu, poslancu in vodji poslanske skupine Nova Slovenija, so sinoči blizu stavbe državnega zbora grozili s fizičnim obračunom in ga pljuvali v obraz. Grozili so tudi Evi Irgl, poslanki Slovenske demokratske stranke.

Novinar in urednik Bojan Požar je na Twitterju objavil zapis, ki ga je Horvat že sinoči naslovil na vodstvo državnega zbora. V njem je opisal nasilni dogodek in prosil za ukrepanje.

Horvat je sinoči, okoli 19.15 ure, ko je zapuščal parlament, opazil moškega, ki je hodil po ulici, oviral promet, grozil in mahal z leseno palico.

Z druge strani so se oglasili protestniki z brutalnim zasramovanjem in grožnjami. Ob prehodu čez cesto so ga pričakali agresivni ljudje z druge strani ceste. Vpili so nanj in ga spraševali, kako je glasoval o zakonu o vodah. Povedal jim je, da je glasoval po svoji vesti.

Agresivni aktivisti so mu nato zaprli pot, ga obkolili grozili, da “bo že plačal”. In pljuvali vanj.

Poslancev, ki naj bi jim aktivisti referenduma o zakonu o vodah grozili, naj bi bilo še več, predsednik državnega zbora Igor Zorčič je že sklical poseben sestanek, ki bo zaprt za javnost.

M. D.