Afera posilstva in Gibanje Svoboda

Fotografije z zabave v noči, ko je Gibanje Svobode 24. aprila v ljubljanski Cvetličarni praznovalo zmago na volitvah, kažejo, da je tik ob zdajšnji predsednici državnega zbora Urški Klakočar Zupančič in nekdanji podpredsednici Marti Kos stal 26-letni Mustafa Alnajjar. Zanj so v tedniku Reporter razkrili, da je v sodni preiskavi zaradi utemeljenega suma posilstva mladoletnice. 

Alnajjar je bil v tistem času partner znane muslimanske aktivistke 44-letne Faile Pašić iz Gibanja Svoboda, doma z Jesenic. Bila je tudi članica njihovega volilnega štaba. Poznavalci navajajo, da naj bi bila skupaj še poleti, da naj bi skupaj preživljala dopust.

Faila Pašić je danes zaposlena v stranki Gibanje Svoboda. Za tednik je med drugim povedala: “Poskušala sem mu pomagati, usmerjala sem ga v skupine za samopomoč in psihoterapijo, da bi ugotovil, da so te stvari pri nas nesprejemljive.” Tega, ali sta še v razmerju, pa ni želela razkriti.

Slednje je tedniku razkrila prijateljica žrtve, ki Alnajjara tudi osebno pozna: “Kaj mislite, kako se počuti ta punca, potem ko ji je to storil, ona pa ga vidi tik ob vodilnih iz Gibanja Svoboda na njihovem volilnem slavju?” je dejala.

26-letni Alnajjar, po rodu Palestinec in azilant, ter kolega Jaša Jenullom sta skupaj vodila/organizirala proteste v Ljubljani. Posebej škandalozno je to, da je obdolženi ves čas na svobodi. Tožilka Alenka Jesenko zanj ni odredila pripora. Posilstvo naj bi se sicer zgodilo kar ob bivalnih prostorih Pašićeve v Ljubljani. Alnajjar sicer trdi, da je nedolžen in da mladoletnica laže, a hkrati je njegova izjava za časopis razkrila, kakšen je njegov pogled na ženske. Čeprav je bilo dekle mladoletno, je obiskovalo klube in pilo alkohol, je dejal za tednik.

Ko Faila Pašič (pred tem tudi Bišič) iz Gibanja Svoboda zakrita in preoblečena v Palestinko v Ljubljani 14. maja 2021, skupaj s svojim zasebnim spremljevalcem in azilantom (obdolženim posilstva mladoletnice) ,protestira proti vladi RS. (vir: Twitter)

A. L.