Nekdanji uspešni novomeški košarkarski as Matjaž Smodiš uspešno širi svojo poslovno zgodbo. V Straži, kjer so temeljito preuredili eno od hal nekdanjega Novolesa, je nastal center, v katerem bo med drugim potekala serijska proizvodnja zamrznjenih pečenih pic. Potekala bo pod imenom Bass Manufactory.
Pice bo pekla nova tunelska peč, ki so jo v center pripeljali novembra. Tehta kar tri tone, posebej za Kralja Matjaža pa so jo izdelali v italijanskem družinskem podjetju Rinaldi Superforni.
Že tretja generacija takšne in drugačne tunelske peči izdeluje od leta 1946. Tunel dolžine šestih metrov lahko segrejejo vse do 500 stopinj Celzija in tako peko povsem prilagodijo željam. Temperaturo lahko seveda kombinirajo s hitrostjo vrtenja traka in s tem regulirajo čas peke. Na uro bodo tako lahko spekli več kot 700 pizz.
Kako poteka peka, si je mogoče ogledati tukaj.
A. V.